maanantai 12. tammikuuta 2015

PS4 kiintolevykapasiteettia edullisesti lisää

Nyko's Databank for PS4

Konsoleiden lisälaitteita valmistava Nyko, tuo pian markkinoille kiintolevykehikon jonka avulla tuoreimpaan Playstationiin saa liitettyä huomattavastikin suuremman kiintolevyn, johon voi myös asentaa pelejä.

Nykyisellään PS4 toimitetaan nykymittapuun mukaan hyvinkin rajoitetulla 500GB kiintolevyllä, johon kyllä mahtuu huimasti pelitallennuksia mutta kokonaisia pelejä ei ehkä niin montaa kuin monet jo haluaisivat.

Neloseen voi toki tuoda myös suuremman kiintolevyn USB-liittimen kautta mutta siihen ei voi asentaa pelejä, se on tarkoitettu vain medialle kuten musiikille ja videoille.

Vaihtoehtona on toki myös korvata sisäinen 2.5” kiintolevy suuremmalla mutta se voi olla monelle varsin työläs ja vaikea tehtävä.

Nykon kiintolevykehikko (Nyko Databank) asennetaan Playstation 4:sen kiintolevykuoren paikalle, kuoren alta paljastuu SATA-liitin johon kehikko lopulta liitetään.

Kehikossa oleva kiintolevy on alustuksen jälkeen heti käyttövalmis ja se näkyy järjestelmässä sisäisenä tallennustilana.

Laitteen virransaantiin on kehitetty varsin mielenkiintoinen kompromissi, kehikosta lähtee konsolin taakse pieni ulkoinen kaapeli joka liitetään konsolin päävirtaliittimen ja virtajohdon väliin, näin kummatkin laitteet saavat virtaa.

Edullista tilaa 3.5” levyillä:

Kehikkoon on mahdollista asentaa 3.5” SATA-kiintolevy joka on tällä hetkellä edullisempaa kuin konsoleissa nähdyt 2.5” kiintolevyt ja jotka myös tarjoavat nopeamman sekä suuremman tallennuskapasiteetin.

Hinta & Saatavuus:

Nyko on luvannut CES 2015 -messuilla tuoda kiintolevykehikon markkinoille tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana mutta hinnasta ei ole vielä selvyyttä, tuotteen hinnaksi uskotaan kuitenkin noin 40 dollaria eli noin 33 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"