tiistai 13. tammikuuta 2015

Pariisin iskut vaikuttaneet jo verkossa

Pariisin hirvittävä muslimi-fanaatikkojen terrori-isku Charlie Hedbon toimitukseen ja erään fanaatikon hyökkäys Pariisilaiseen kosher-ruokakauppaan on aiheuttanut vipinää myös verkossa sekä politiikassa.

Avointa verkkosotaa vastaan ja puolesta, lähinnä kuitenkin vastaan:

Varsin tunnetusta Notepad++ editorista julkaistiin erikoisversio joka nimettiin Je suis Charclie Editioniksi kannanotoksi iskua vastaan ja sananvapauden puolesta.

Tämä oli jollekin ymmärtämättömälle liikaa joka sitten hyökkäsi editorin verkkosivuille ja töhri sen ilmoittamalla käsityksestään että Notepad++ kehittäjät pitäisivät koko islamin uskontoa terrorismina.

Mitä ilmeisemmin hyökkääjä ei juuri ymmärrä englantia.

Nykyisellään sovelluksen kotisivut toimivat normaalisti.

Anonymous -hakkeriryhmittymän jäsenet ovat taas sulkeneet useita verkkosivuja jotka muun muassa uutisoivat ja levittävät terroristien videoita ja kuvia, samaten myös monet jihadisti-foorumit ovat sammuneet verkosta hakkerien toimesta.

Hullu maailma:

Briteistä taas kuuluu kummia politiikan puolelta jossa nykyinen pääministeri David Cameron toivoo jatkavansa pääministerinä myös seuraavalle hallitukselle.

Cameron lupasi kehitellä lain joka estäisi maassa kaiken sellaisen viestintäteknologian käytön johon viranomaisilla ei ole oikeutta, tämä tarkoittaa kaikkia sellaisia palveluita jotka salaavat käyttäjien välisen keskustelun siten ettei niitä voi saada palvelun palvelimilta selkokielisinä viranomaisten tutkittavaksi.

Hänen mukaansa on äärimmäisen tärkeää että viranomaiset pystyvät puuttumaan ajoissa terrorismiin mutta myöskin muihin rikoksiin ja se tarkoittaa sitä että viranomaisilla pitää olla välineet joilla epäiltyjä ja heidän viestintäänsä voidaan seurata.

Hän lupasi että mikäli hän saa jatkaa tehtävässään uudelle kaudelle, hän tulee varmasti tekemään kaikkensa sen eteen että viranomaisille taataan mahdollisuus viestinnän seuraamiseen.

Cameronille näyttää olevan kuitenkin yksi lysti vaikka siinä nyt samalla miljoonat oman maan kansalaiset menettävät oikeutensa viestintäsalaisuuteen, eihän se haittaa jos ei ole mitään salattavaa, eikö?

David Cameron juttu Independent lehdessä.

LÄHDE: Mikko Hyppönen (Twitter)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"