keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Sony luopuu omasta älytv-alustasta ja siirtyy Androidiin

Sony ilmoitti CES 2015 -messuilla siirtyvänsä käyttämään älytelevisio-alustanaan yksinomaan Googlen lanseeraamaa Android TV:tä.

Googlen Android TV:n yleisnäkymä

Android TV perustuu Googlen Android 5.0 Lollipop käyttöjärjestelmään jonka päälle Google on rakentanut erilaisia toimintoja yksinomaan älytelevisioita ajatellen, sovelluksia sekä muuta sisältöä käyttäjät voivat hakea siihen suoraan Google Play Storesta.

Käyttöjärjestelmään on myös integroitu Google Cast toiminto jonka avulla sisältöjä voi suoratoistaa muista laitteista televisioon.

kaukosäädin ei enää huku yhtä helposti:

Ohjaa Android TV:tä mobiililaitteestaKoska kyse on Googlesta hyötyy siitä varsinkin Android laitteita jo nykyisellään käyttävät, Android TV:tä kun voi ohjata suoraan toisesta Android laitteesta käsin, mukaan lukien Android Wearia käyttävästä älykellosta käsin.

Android TV:ssä on myös Google Nyt! palvelu sisäänrakennettuna ja se tukee äänihakuja, joten oman mobiililaitteen avulla äänihakujen voisi olettaa toimivan yhtä hyvin television kuin itse puhelimenkin kanssa nykyisin.

Sonyn uudet Android TV:t esiteltiin myös:

Sonyn Google yhteistyö ei ollut ainut leukoja loksauttava uutinen jonka yhtiö kertoi CES 2015 -messuilla, he myös esittelivät uuden Bravia 4K malliston joista ohuin on vain 4,9 millimetriä sen ohuimmasta kohtaa, se on ohuempi kuin suurin osa nykyisistä älypuhelimista tällä hetkellä.

Tässä esittelyvideo Sonyn ohuimmasta 4K-televisiosta koskaan:

(c) 2015 Sony

Kuvanparannuspiiri X1:

Messuilla yhtiön edustajat paljastivat että uusissa Bravia 4K-televisioissa kuvanparannuksesta vastaa yhtiön oma X1-piiri, paneelin kuva suodatetaan suorittimen läpi jolloin se korjaa kuvassa muun muassa väritasoja ja parantaa kuvaa yleisesti muutenkin.

Alla video joka esittelee uuden piirin toimintaa:

(c) 2015 Sony

Mallien saatavuus:

Sonyn ensimmäisiä Android TV malleja voidaan odotella kauppojen hyllyille kevään aikana.

Myös muut valmistajat innostuivat Android TV:stä:

Sony ei toki ole ainut joka on lupautunut hyödyntämään Googlen vaihtoehtoa, mukana on muun muassa myös Sharp sekä jo nykyisin Androidia hyödyntävä Philips.

LÄHDE: Sony

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"