perjantai 27. helmikuuta 2015

Google Play Music: Siirrä musiikkitiedostosi pilveen ilmaiseksi

Googlen oma musiikkipalvelu Google Play Music on ollut siitä erikoinen musiikin suoratoistopalvelu koska asiakas voi ladata myös oman paikallisen musiikkiarkistonsa palveluun tietyin määrärajoituksin, nyt rajoituksia on höllennetty.

Nyt jo suuremmankin musiikkiarkiston omaava harrastaja saa entistä varmemmin mahdutettua musiikkinsa palveluun:

Play Music palveluun sai aikaisemmin ladata omasta musiikkiarkistosta 20 000 yksittäistä musiikkikappaletta mutta eilen Google nosti rajoitusta 50 000 kappaleeseen, joista yksittäinen kappale saa olla kooltaan maksimissaan 300 megatavua.

Musiikin lataus palveluun ei vaadi mitään muuta kuin Google tilillä kirjautumisen, se on toisin sanoen täysin ilmainen musiikkiarkiston varmuuskopiointipalvelu.

Tuetut audioformaatit sekä enemmän tietoa nykyisistä rajoituksista löytyy täältä.

Google tarjoaa valmiin siirtotyökalun myös jolla tiedostot voi palveluun kopioida:

Palveluun on mahdollista ladata erillinen työpöytäsovellus, Music Manager joka on luotu kappaleiden lähetystä varten. Samalla ohjelmalla käyttäjä voi myös ladata musiikkinsa palvelusta takaisin itselleen.

Ohjelman hieno puoli onkin siinä että se osaa pitää paikallisen arkiston synkronoituna Google Play Music arkiston kanssa, näin kaikki uudet kappaleet ja albumit siirtyvät automaattisesti myös Google Play Musiciin josta niitä voi kuunnella niin tietokoneella kuin myös mobiililaitteilla, iOS-laitteet mukaan luettuina.

Jakaminen onnistuu Youtuben avulla:

Oman arkistonsa musiikkikappaleita voi myös tavallaan jakaa muille verkon käyttäjille, palvelu nimittäin etsii jaettavasta kappaleesta Youtube vastineen ja antaa jakaa kappaleen videona, mikäli sellainen vain tuubista löytyy. Itse kappaletiedostoja ei pysty jakamaan muille käyttäjille.

LÄHDE: TechCrunch

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"