tiistai 10. helmikuuta 2015

Netflix avasi palvelunsa Kuubaan

Netflix avasi lokalisoidun version videopalvelustaan Kuubaan, maahan jota Yhdysvallat on kuristanut vuosikymmeniä julmalla kauppasaarrollaan.

Kuuba on nyt vihdoin pikkuhiljaa nousemassa jaloilleen ja yksi hieno esimerkki siitä on Yhdysvaltalaisen mediapalvelun saatavuus, se kertoo omalla tavallaan myös siitä että maiden, aikaisemmin kireät välit alkavat pikkuhiljaa rauhoittumaan.

Valvontaa?

Netflixin tiedotteen mukaan, Kuubalainen Netflix on kuitenkin valvovan silmän alla, se mitä palvelussa tarkalleen ottaen halutaan valvoa, tai edes kuka valvoo, ei ole vielä tullut selväksi.

Ainakaan kyseessä ei ole suoranaisesti poliittisen ideologian erilaisuus sillä Kuuban Netflixissä näkyy sarjat kuten House of Cards sekä Orange is the New Black, jotka siis esittävät Yhdysvaltaista politiikkaa ja elämäntapaa.

Onko kyseessä vain Yhdysvaltojen PR-temppu, sillä todellisia asiakkaita Netflix Kuubasta tuskin vielä montaa saadaan:

Perustavanlaatuisia ongelmia: Netflix kun ei hyväksy muita maksutapoja edes Kuubassa kuin länsimaissa tunnettuja luottokortteja ja maksutapoja, joita suurimmalla osalla Kuubalaisista ei ole, myöskin laajakaistayhteys kotona on Kuubassa vielä melkoinen erikoisuus.

Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastings, kuitenkin uskaltaa toivoa että Netflixiin tulisi avauksen myötä myös Kuubalaista elokuvaa tarjottavaksi koko sen maailmanlaajuiselle yleisölle.

LÄHDE: Slashgear

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"