perjantai 20. helmikuuta 2015

Tulli pysäytti huomattavan määrän väärennettyjä älypuhelimia

Suomen tulli tiedottaa pysäyttäneensä viime vuoden lopulla Helsinki-Vantaan lentokentällä kuorman joka sisälsi yhteensä 2 500 älypuhelinta. Tulli takavarikoi puhelimet tuoteväärennöksinä.

Kuorman arvo oli tullin mukaan yli 1,3 miljoonaa euroa, tuoteväärennökset on jo hävitetty tullin valvonnassa.

Tulli kertoo verkkosivuillaan: “Tämän kaltaisia tuoteväärennöksiä on perinteisesti liikkunut maailmalla paljon. Nykypäivänä sekä väärennökset että väärennösten myyntipakkaukset ovat niin taidokkaasti tehtyjä, että kuluttajan on vaikea havaita ostohetkellä eroja tuoteväärennöksen ja aidon tuotteet välillä.”

Piraattiluurin käyttämiseen liittyy aina mahdollinen terveysriski:

“...Riskit ovat kuitenkin suuret, koska tuoteväärennöksen elektroniikka voi pahimmassa tapauksessa vaarantaa kuluttajan turvallisuuden. Ympäri maailmaa tunnetaan useita tapauksia, joissa esim. matka- tai älypuhelinten akut eivät ole kestäneet lataamista tai käyttöä, ja ne ovat syttyneet palamaan tai räjähtäneet.”

Tulli kehottaakin kuluttajia tarkkaavaisuuteen, sillä selkeän terveysriskin lisäksi piraattituotteen hankkiminen aiheuttaa merkittävää taloudellista vahinkoa valtioiden verotuloille ja työpaikoille, sanoo tulli tiedotteessaan.

Tiedote jatkuu: “...Niiden myynnistä saaduilla varoilla rahoitetaan rikollista toimintaa, kuten järjestäytynyttä rikollisuutta.”

Tulli muistuttaa myös olemattomasta takuusta:

“Tuoteväärennöksen ostaja ei saa hankkimalleen tuotteelle niille normaalisti kuuluvaa takuuta eikä voi varmistua tuotteen toimivuudesta tai laadusta.”

LÄHDE: ETN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"