maanantai 30. maaliskuuta 2015

Googlen Chrome OS beeta on kuin Android Lollipop

Google julkaisi loppuviikosta uuden beetaversion yhtiön Chrome OS -käyttöjärjestelmästä joka tulee vain Chromebook -laitteiden mukana, eikä sitä saa muutoin asennettua virallisesti.

Googlen hieman erikoinen ja monelle salaperäinen Chrome OS -käyttöjärjestelmä on saanut hyvin vähäisiä päivityksiä mitä on tullut sen ulkoasuun, aikaisemmin järjestelmää on painotettu entistä enemmän Offline-käyttöön sopivaksi.

Perinteisten bugikorjauksien lisäksi uusin beeta tuo Android 5.0 versiosta tutun "Material Design" -ulkoasun myös Chrome OS:n paikallisiin sovelluksiin kuten tiedostohallintaan (Tiedostot), ulkoasu on yksinkertainen ja noudattaa samaa linjaa kuin Googlen nykyiset verkkosovellukset sekä Android -sovellukset.

Files (tiedostot) ohjelma uudessa beetaversiossa

Ikkunat ovat tasaisia ja hyvin pelkistettyjä vaikkakin ne tarjotaan kirkkailla väreillä.

Chrome OS:n tiedostohallinta tukee nyt myös Zip-paketteja joten niiden selailu ja purku käy lokaalisti.

Chrome OS beetassa esitellään myös uusi Chrome Launcher joka ei enää tarjoakaan oletuksena näkyviin kaikkia Chrome -sovelluksia vaan ikkunan josta löytyy Google haku ja useimmiten käytetyt sovellukset, kaikki sovellukset näkee vasta klikkauksen päästä (kaikki ohjelmat), kyseinen muutos jakaa varmasti käyttäjien mielipiteitä.

Uusi sovellusten käynnistysohjelma

Joitakin uusia ominaisuuksia voi testata myös selaimella:

Uutta Sovellukset- valikkoa voi testata myös Chrome -selaimella muissa käyttöympäristöissä, käymällä chrome://flags asetussivulla ja asettamassa kohta "Ota käyttöön kokeellinen sovelluksien käynnistysohjelma" kohtaan "Käytössä" (oletuksena asetus on kohdassa: oletus).

Beetaversio saatavilla kaikille halukkaille:

Uusi beetaversio (42.0.2311.60 (Platform version: 6812.52.0)) on saatavilla jo ja siihen voi siirtyä näiden Googlen toimittamien ohjeiden mukaisesti.

Mikäli beeta ei lopulta miellytä ja haluat siirtyä takaisin vakaaseen versioon, tulee palautustoimenpide poistamaan kaikki paikalliset tiedostot Chromebookistasi, muista tällöin varmistaa mahdolliset paikalliset tiedostot Google Driveen (lisätietoja tästä linkistä).

LÄHDE: Hot Hardware

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"