perjantai 27. maaliskuuta 2015

Samsungin kutosissa sama vanha ongelma

Samsung Galaxy S6 EdgeSamsung Galaxy S6 on Samsungin uusin lippulaivamallisto, puhelimen sisuskalut edustavat alan kuuminta uutuutta ja puhelimet ovat varmasti yksiä parhaimpia Android puhelimia. Uutukaisia vaivaa kuitenkin eräs vanha ongelma.

Ongelma on tallennustila joka ei periaatteessa vastaa luvattua määrää joilla puhelinta on markkinoitu asiakkaille.

Lippulaivaa myydään kolmessa eri muistikonfiguraatiossa joissa ei muutu mikään muu kuin tallennustila ja luonnollisesti myös hinta: 32, 64 sekä 128GB, Nämä luvut eivät kuitenkaan vastaa sitä levytilaa joka loppukäyttäjälle näkyy vapaana levytilana.

Esimerkiksi 32GB versiossa tallennustilaa jää käyttäjälle vain hitusen yli 23GB, noin 9GB kuluu itse käyttöjärjestelmälle sekä kymmeniin ylimääräisiin ohjelmiin joita Samsung on puhelimiinsa lisännyt yhteistyökumppaneiltaan.

Yleistä koko alalla:

Ongelma ei toki ole yksin Samsungin vika, kaikki puhelinvalmistajat myyvät puhelimiaan samalla kikalla, kukaan ei muista kertoa kuinka paljon levytilaa lopulta käyttäjä saa omille tiedostoilleen, kuvilleen, videoilleen ja niin edes päin.

Ongelma on kuitenkin Samsungille ja sen S6-sarjan puhelimille hieman kiperämpi sillä uutukaisissa ei ole mahdollista laajentaa tallennustilaa microSD-muistikortilla, joten puhelimen käyttäjä saattaa kohdata ongelman herkemmin kuin aikaisemmissa Samsungin lippulaivamalleissa.

Samsung on tiedostanut ongelman olemassaolon ja on mahdollistanut joidenkin mukana tulevien ylimääräisten sovellusten poistamisen puhelimesta jolloin levytilaa saadaan hieman enemmän käyttöön. Tämä on alalla melko tuore ilmiö sillä yleensä puhelin on pitänyt rootata jotta bloatwaresta on päästy eroon.

LÄHDE: Sammobile, Android Central

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"