torstai 26. maaliskuuta 2015

Radioshackin omaisuuden joukossa myytiin valtava asiakastietokanta

Radioshack on historiallinen Yhdysvaltalainen elektroniikkamyymäläketju joka hävisi lopulta taistelun verkkokauppoja vastaan ja ajautui konkurssiin. Nyt yhtiön omaisuutta on myyty huutokaupassa johon kuului myös valtava, yli 60 miljoonan asiakkaan tiedot sisältänyt asiakastietokanta.

Asiakastietokannassa on muun muassa yli 13 miljoonaa sähköpostiosoitetta sekä yhteensä yli 65 miljoonaa katuosoitetta ja puhelinnumeroa.

Huutokauppailmoituksessa tietokanta on listattu ensimmäisenä Radioshackin omaisuudeksi, toiseksi jäävät sadat Meksikossa toimivat myymälät sekä yhtiön patenttisalkku.

Kauppaa valvovat viranomaiset ovat huolissaan asiakastietokannan myymisestä ja tulevat seuraamaan tarkasti kuinka asiakastietoja tullaan käsittelemään.  Radioshack on luvannut itse että se ei tule koskaan myymään tallentamiaan asiakkaiden tietoja eteenpäin.

Asiakastietokannat haluttavaa tavaraa markkinoilla:

Suurilla asiakastietokannoilla on valtava arvo markkinoilla, tietoja saatetaan myydä eteenpäin isolla rahalla usealle eri taholle kuten mainostajille ja muille markkinoijille. Mikäli tietokanta sisältää yhteystietojen lisäksi tietoa asiakkaiden ostotottumuksista, on kanta tuolloin kultaakin arvokkaampaa josta maksetaan hyvin.

Asiakkaiden yksityisyys ja tietoturva joutuvat silloin myös vaaraan, siksi viranomaiset haluavat seurata tarkoin tietokannan käyttöä.

Radioshack jatkaa toistaiseksi olemassa oloaan:

Huutokaupan voitti New Yorkilainen investointiyhtiö Standard General LP huutamalla Radioshackin omaisuudesta 145 miljoonaa dollaria, kaupan odotetaan saavan oikeuden siunaus loppuviikosta.

Standard General on luvannut pitää noin 7 500 Radioshackin työntekijää töissä ja myymälät avoinna toistaiseksi. On kuitenkin melko varmaa että Radioshack lopettaa nykyisen toimintansa ja saattaa näkyä jatkossa vain verkkokauppana uuden isäntänsä luotsaamana.

LÄHDE: Slashdot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"