keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Googlen Nexus Player saapui myyntiin myös Suomeen

Google Nexus Player

Vime vuonna lanseerattu Googlen Nexus Player on tullut vihdoin myös Suomeen myytäväksi. Kyse on pikkuruisesta mediatoistimesta joka tarjoaa myös pelikonsolikokemuksen Android pelien merkeissä.

Nexus Player on kuitenkin ennen kaikkea tarkoitettu olohuoneiden televisioihin liitettäväksi mediasoittimeksi.

Android TV käyttöliittymä (c) Google 2015Laitteen käyttöjärjestelmänä on Android Lollipopiin (5.0) perustuva Android TV joka tarjoaa televisiolle optimoidun käyttöliittymän.

Android TV sisältää myös sovelluskaupan jonka avulla uutta sisältöä voi ladata laitteeseen, sieltä on kuitenkin turha odottaa löytävänsä kaikkea Google Play -sovelluskaupan sisältöä sillä ainoastaan laitteen kanssa yhteensopivat ohjelmat ja pelit ovat tarjolla.

Chromecast:

Jos kuitenkin mediasoitinta haluaa käyttää sellaisen ohjelman kuten esimerkiksi Spotifyn sisällön toistamiseen jota Playerin sovelluskaupasta ei vielä löydy, voi sen suoratoistaa Playeriin toisesta laitteesta, sillä Nexus Player toimii täysin samalla tavalla kuten Googlen Chromecast johon voi lähettää kaikkia Google Castia tukevien sovelluksien sisältöä.

Tekninen puoli ja peliominaisuudet:

Google Nexus Player -peliohjainVaikka Nexus Playeria on markkinoitu myös pelikonsolina, ei Google ole pakannut mukaan peliohjainta, se täytyy ostaa erikseen jos mielii laitteella pelata.

Peliohjain muistuttaa Xboxin sekä Playstation pelikonsoleiden ohjaimia kumpaakin yhtälailla, koko ja muoto tulevat Xboxilta ja painikkeiden sekä tattien asettelu taas Sonylta, tarkemmin ohjaimesta on kuitenkin turha lähteä sanomaan mitään ennen kuin allekirjoittanut on sitä kokeillut.

Pelejä on myös kehitetty Nexus Playerin kaukosäätimelle, joten peliohjainta ilmankin pääsee pelien makuun.

Suurten pelien latausajat saattavat kestää laitteella hieman lippulaivapuhelimia kauemmin, sillä Playerissa on keskusmuistia vain yksi gigatavu.

Paikallista tallennustilaa Playerissa on 8Gt eikä sitä voi laajentaa esimerkiksi muistikortilla, mediaa ei siis kannusteta tallentamaan laitteelle paikallisesti, paras tapa onkin hyödyntää tällä laitteella paikallista mediaa on jakaa se verkkoon ja käyttää sitä siten.

Prosessoriksi Nexus Playeriin on valittu 1.8GHz taajuudella sykkivä ja neljällä ytimellä varustettu 64-bittinen Silvermont Intel Atom. Grafiikkalaskennasta huolehtii PowerVR Series 6 2D/3D.

Google Nexus Player on kehitetty yhdessä Asuksen kanssa, josta myös muistuttaa peliohjaimen päällä oleva logo.

Ei erityisen edullinen:

Nexus Player maksaa Google Storessa tällä hetkellä 99 euroa ja mikäli mielii pelata, maksaa Nexus Player -peliohjain 49 euroa, eli kokonaisuutena järjestelmän saa noin 150 eurolla.

LÄHDE: Google Finland Press Blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"