tiistai 28. huhtikuuta 2015

Valve kuunteli ja lopetti "modimyynnin"

Peliyhtiö Valve toi viime viikolla uuden ominaisuuden Steam palveluunsa. Ominaisuuden jolla pelien muokkaajat eli modaajat pystyivät myydä luomuksiaan yhteisön jäsenille. Skyrimin modausyhteisö ei kuitenkaan pitänyt ajatuksesta ja nyt Valve veti ominaisuuden pois.

Ongelma lähti liikkeelle siitä että Valve toi modikaupan jo olemassa olevaan modausyhteisöön ja siten monet jäsenet pelkäsivät että se johtaa yhteisön kahtiajakoon ja siten epäterveellisen epätasa-arvoon, niin modien kehittäjien kuin myös pelaajien kesken.

Nyt Valve on ymmärtänyt yhteisön huolet ja siten vetänyt periaatteessa hyvää tarkoittavan ominaisuuden pois palvelustaan.

Valve lupaa täyden takaisin maksun heille jotka kerkesivät jo modeista maksamaan.

Yhteisö ehdottanut vaihtoehdoksi lahjoituspainiketta:

Kuten yhteisön jäsenistä osa onkin ehdottanut muun muassa Valven tiedotteen kommenttiosiossa, ehkä olisi parempi ratkaisu tuoda modien lataussivuille lahjoituspainike jota kautta tekijöitä voisi tukea.

Jos Valve haluaa kuitenkin itse osan tuotosta voisi lahjoituspainikkeen takaa tulla mahdollisuus jakaa oma lahjoitussummansa Valven ja modaajan välillä, samalla mukana voisi myös olla vaikkapa mahdollisuus tukea hyväntekeväisyyttä, näiden pitäisi toki olla täysin vapaaehtoisia valintoja käyttäjälle.

LÄHDE: The Verge

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"