torstai 30. huhtikuuta 2015

Microsoft nimesi Project Spartanin uusiksi

Microsoft Edge on Microsoftin uusi selain

Microsoft Edgen kuvakeMicrosoft on nimennyt sen uuden verkkoselaimen Microsoft Edgeksi. Microsoft Edge korvaa jatkossa Project Spartan nimen.

Uusi nimi esiteltiin eilen Microsoftin kehittäjäkonferenssi Buildissa.

Itse selain kuitenkin esiteltiin jo vuoden alussa ja tuolloin kehitystyö oli selaimen osalta vielä pahasti kesken, nimeä alettiin miettimään vasta myöhemmin mutta aluksi vain kehittäjien käytössä ollut koodinimi Project Spartan levisi julkisuuteen, itse asiassa jo ennen kuin Microsoft ilmoitti selaimen olevan edes kehitteillä.

Edge on erittäin kevyt monialustainen verkkoselain joka sisältää samat perusominaisuudet kuin kilpailevatkin selaimet ja Buildissa Microsoft ilmoitti myös selaimen tukevan jatkossa kolmannen osapuolen kehittämiä laajennuksia.

Tunnetuimpia nykyisiä ominaisuuksia on digitaalisen avustajan Cortanan tiukka integroituminen selaimen käyttöliittymään joka vastaa hakuihin äänellä ja jota voi myös komentaa äänellä.

Verkkoselaimella on mahdollisesti hyvinkin valoisa tulevaisuus mutta ainakaan Windows 10:n ensimmäisessä versiossa, se ei vielä tule korvaamaan Microsoft Internet Explorer -selainta vaan ne tarjotaan yhdessä.

Microsoft Edge on edelleen kehitysvaiheessa kuten myöskin sen isäntä eli Windows 10, Edgeen pääsee joka tapauksessa tutustumaan Windows Insider -ohjelman avulla josta voi ladata käyttöjärjestelmän kehitysversion.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"