tiistai 12. toukokuuta 2015

DNA ottaa IPv6-protokollan laajamittaisesti käyttöön

DNA ottaa ensimmäisenä operaattorina Suomessa laajamittaisesti käyttöön IPv6-protokollan, eli seuraavan sukupolven IP-osoitteet jotka korvaavat lopulta nykyiset IPv4-protokollan osoitteet.

IPv6-protokolla on ollut käytössä jo osassa DNA:n mobiililiittymiä mutta jatkossa DNA laajentaa kaikki liittymät automaattisesti tukemaan uutta IP-protokollaa, pois lukien tietyt yritysliittymät.

Kesän aikana IPv6 tulee käyttöön mobiililiittymien lisäksi DNA:n kaapelilaajakaistaliittymiin ja suureen osaan ethernet -liittymiä.

"Toteutamme näin laajamittaisen IPv6-käyttöönoton ensimmäisenä operaattorina Suomessa. Edelläkävijänä meille on tärkeä päästä nopeasti liikkeelle ja tuoda IPv6-tuki tarjolle mahdollisimman moniin liittymiin sekä tarjota niihin IPv6-ominaisuutta tukevia laitteita. Peruskäyttäjälle muutos ei näy eikä se edellytä häneltä toimenpiteitä, mutta esimerkiksi nettipelaamista tai etäohjattavia palveluita käyttävät hyötyvät ominaisuudesta", kertoo DNA:n matkaviestinliittymien liiketoimintapäällikkö Mika Husso.

Tällä hetkellä DNA käyttää IPv6 sekä IPv4-osoitteita samanaikaisesti joten muutos ei välttämättä näy käyttäjille mitenkään, kaikki päätelaitteet eivät tue IPv6-protokollaa joten jo yksin yhteensopivuuden kannalta IPv4 pidetään mukana niin kauan kuin se on tarpeen.

Mitä etua IPv6 tuo käyttäjille?

Jokainen internetiin kytkettävä laite tai palvelu tarvitsee yhteyden muodostamiseksi IP-osoitteen. Nettiin liitettävien laitteiden määrän räjähdysmäinen kasvu johtaa siihen, että nykyisin käytössä olevat IPv4-osoitteet eivät tulevaisuudessa riitä. IPv6-osoitteiden suurempi määrä mahdollistaa julkiset IP-osoitteet kaikissa liittymätyypeissä mukaan lukien matkaviestinliittymät. IPv6 parantaa myös erityisesti etäyhteyksiä ja esimerkiksi nettipelaamisen toimivuutta. Myös nopeasti kasvavassa esineiden internetissä (Internet of Things) IPv6-ominaisuudesta on hyötyä, koska kaikille laitteille saadaan omat osoitteet ja siten mahdollistetaan palvelun saumaton toiminta. (lehdistötiedote)

DNA on avannut IPv6 -tietosivuston osoitteeseen https://www.dna.fi/ipv6 josta voi käydä lukemassa lisätietoja tekniikasta, sieltä löytyy myös linkki testipalveluun jolla voi testata oman päätelaitteensa ja yhteytensä yhteensopivuuden uudelle protokollalle.

LÄHDE: Ficom

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"