maanantai 15. kesäkuuta 2015

Samsung esitteli läpinäkyvän näytön

Elektroniikkavalmistaja Samsung on demonnut kahta uudenlaista näyttötekniikkaa, peilinäyttöä sekä scifi elokuvista ja peleistä tuttua läpinäkyvää näyttöä.

Samsung on esitellyt läpimurtojaan kuitenkin hieman oudoilla messuilla, kyse on kaupanalan messuista ja Samsung markkinoi tekniikkaansa lähinnä myymälöihin ja sovituskoppeihin vaikka kyse on huimasta läpimurrosta.

Näytöt perustuvat Intelin kehittämään Real Sense-teknologiaan jotka hyödyntävät käyttäjää seuraavia sisäänrakennettuja tarkkoja 3D-kameroita, kameran antama data taas kertoo näytölle tai tarkemmin ohjelmalle mitä näytöllä esitetään. Näyttöä ja sen esittämää grafiikkaa voi ohjata äänellä, käsieleillä ja katseella.

Samsungin läpinäkyvä OLED-paneeli

Tekniikaltaan näytöt ovat kummatkin 55 tuumaisia OLED-paneeleja, läpinäkyvä versio näytöstä päästää läpi jopa 40% joka on hurja ennätys aikaisempaan noin 10% läpäisykykyyn.

Samsungin peilipaneeli

Peilinäyttö taas kykenee tarjoamaan 75% heijastavuuden, se kykenee myös tarjoamaan kuvaelementille kontrastisuhteen 100,000:1 joka peittoaa leikiten kilpailevan LCD-version 4,000:1 suhteen, kontrastisuhde selventää elementtien esille tuloa.

Näyttöjen vasteaika on myös huippunopea 1ms josta nykyaikaiset tietokonenäytötkin jäävät usein jälkeen.

Saatavuus & Hinta:

Paneelit eivät ole vielä markkinoilla vaikka Samsung niitä kutsuukin ensimmäisiksi kaupallisiksi versioiksi tekniikastaan. Niille ei ole annettu myöskään hinta-arvioita mutta edullisesti niitä ei tulla varmasti saamaan.

LÄHDE: ETN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"