maanantai 15. kesäkuuta 2015

Google kalenteri lakkauttaa tekstiviestimuistutuksen

Googlen kalenterisovellus ei enää mahdollista lähettämään kalenteritapahtumista tekstiviestimuistutuksia 27.06 jälkeen.

Googlella ollaan päädytty siihen tulokseen ettei tekstiviestimuistutus ole enää ajankohtaista nykyaikana koska ihmisillä on entistä paremmat mahdollisuudet hyödyntää mobiilisovelluksia joissa muistutustoiminto on sisäänrakennettu ja siten aina mukana.

Tekstiviestimuistutus oli varsin kätevä toiminto verkossa toimivalle kalenterisovellukselle aikanaan kun mobiili internet sekä sovellukset eivät olleet vielä tarpeeksi kehittyneitä tai olivat huomattavasti nykyistä kalliimpia.

Google lakkauttaa toiminnon 27 kesäkuuta, muutos ei aiheuta toimenpiteitä käyttäjille.

Google kuitenkin pitää tekstiviestimuistutuksen käytössä edelleen palvelun maksullisella puolella eli Google Appsissa.

Kaikki eivät hyväksy muutosta:

VentureBeatin uutiskommenteissa esitetään muutama hyvä argumentti siitä miksi Googlen päätös ei ole ehkä kuitenkaan hyvä käyttäjän kannalta.

"Yleensä kun puhelin ilmoittaa jotain sillä ei ole oikeasti merkitystä mutta kun saan tekstiviestin, sillä yleensä on merkitystä." Kommentoija pelkää kalenterimuistutuksien hukkuvan kaikenmaailman tauhkan sekaan.

"Olen luottanut tekstiviestimuistutuksiin, minulla ei ole varaa älypuhelimiin ja tekstiviestimuistutukset ovat auttaneet minua muistamaan mitä minun pitäisi tehdä." Google asettaa käyttäjät eriarvoiseen asemaan.

Luonnollisesti toki Google itse saa päättää mitä se tulee tekemään ohjelmille ja palveluilleen joita se tarjoaa kaikenlisäksi ilmaiseksi käyttäjilleen, joten piipitys tässäkin tapauksessa on turhaa.

LÄHDE: Engadget

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"