torstai 25. kesäkuuta 2015

Samsung on päättänyt ettei sen asiakkaat tarvitse Windowsin tietoturvapäivityksiä

Samsung on päättänyt ettei se halua Windows Updatesta päivityksiä, ainakaan sen myymiin tietokoneisiin koska yhtiö pelkää huonompaa käyttökokemusta asiakkailleen.

Tietokone koostuu monesta eri laitteesta ja niistä kerrotaan käyttöjärjestelmälle ohjelmalla nimeltä ajuri (tai ohjain). Samsung uskoo että mikäli Windows Update toiminto olisi asetettu asentamaan uusimmat päivitykset automaattisesti, saattaa se myös asentaa huonompilaatuisia versioita näistä ajureista jotka sitten taas aiheuttavat huonomman käyttökokemuksen tietokoneen käyttäjälle.

Samsungin insinöörit ovat sitten lyöneet viisaat päänsä yhteen jotta keksisivät jonkin erinomaisen ratkaisun ongelman selvittämiseksi.

Insinöörit tulivat lopulta siihen tulokseen että sulkevat Windowsin päivitystoiminnon kokonaan. He näkivät jopa hieman vaivaa kuinka moinen toimenpide tehdään ja kehittivät ohjelman (Disable_Windowsupdate.exe) joka estää Windows Updaten päivittämästä käyttöjärjestelmää laisinkaan koska ajurit.

Samalla kuitenkin käyttöjärjestelmä lakkaa saamasta päivityksiä asioihin kuten tietoturva ja ohjelmakorjaukset ja siten aiheuttaen täysin tarpeettoman uhan ja muita ongelmia Samsung kannettavien käyttäjille.

Samsungilla on oma päivitystyökalu joka huolehtii tietokoneen ajureiden päivityksistä sekä itsensä päivittämisestä, mutta se vähät on kiinnostunut Windowsin tietoturvapäivityksistä vaan sulkee yllä mainitulla työkalulla Windowsin päivitykset jotta ajurit olisivat juuri niitä versioita joille Samsung on antanut siunauksensa, ovat ne sitten uusimmat tai vanhemmat (yleensä vanhemmat).

Järkevämpikin keino olisi estää ajureita asentumasta:

On totta että Windows Updatesta on mahdollista saada myös ajureita mutta ne harvemmin ovat mukana kriittisissä päivityksissä, ne ovat mukana yleensä erillisissä päivityksissä joita kutsutaan suositelluiksi päivityksiksi.

Nämä suosittelut päivitykset on mahdollista sulkea pois automaattisista päivityksistä mutta Samsung teki periaatteessa haittaohjelman kannettaviinsa joka sulkee automaattiset päivitykset kokonaan, jokaisella kerralla kun Windows käynnistetään.

Suosittelut päivitykset pystyy sulkemaan pois hyvinkin yksinkertaisesti muuttamalla Windowsin ryhmäkäytäntömalleja, tämä olisi voitu tehdä tehtaalla jo valmiiksi kaikkiin Samsungin muokkaamin Windowseihin, nyt tehty purkkamalli on melkoinen paniikkiratkaisu ja Samsungin Disable_Windowsupdate.exe tullaan melko varmasti merkitsemään haittaohjelmaksi.

Sano ei valmistajan muokkaamalle Windowsille AINA:

Tämäkin uutinen on hyvä muistutus siitä että asenna se Windows itse täysin puhtaasti, ilman tietokoneen valmistajan muokattua versiota, eli ei siis sitä joka on mahdollista asentaa valmistajan kyhäämän "recovery-tilan" kautta tai levyltä joka on tullut tietokoneen mukana.

Windowsin asennuslevyjen levykuvia on verkko täynnä ja niihin sopii tietokoneen pohjassa/kyljessä oleva lisenssikoodi, mikäli levykuva tuntuu mahdottoman vaikealta rastilta, kannattaa kysellä ystäviltä jos heillä olisi levyä asennukseen lainata.

Jos kuitenkin haluat pitäytyä tässä tapauksessa Samsungin tarjoamassa ratkaisussa, voit edelleen asentaa Windows päivitykset manuaalisesti, avaamalla Windows Update päivitystyökalun ja tarkistamalla päivitykset (muista myös painaa päivitykset asentumaan).

LÄHDE: Patrick / MVP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"