maanantai 22. kesäkuuta 2015

Stephen Elop saa potkut Microsoftilta

Stephen ElopStephen Elopin palveluita ei pian enää Microsoftilla tarvita ilmoitti toimitusjohtaja Satya Nadella. Nadella aloitti laajat organisaatiomuutokset yhtiössä johon myös yrityksen johtoryhmä osallistuu.

Stephen Elop joka järjesti Nokian matkapuhelinbisneksen Microsoftin hoiviin on ilmeisesti tehnyt tarpeeksi Microsoftille ja nyt ukko halutaan heittää kahden muun johtajan kanssa pihalle.

Elop on toiminut Microsoftilla Nokialta siirtymisensä jälkeen laiteyksikön johtajana joka vastaa muun muassa Windows Phone puhelinten, Xboxin sekä Surface tablettien kehityksestä ja julkaisuista.

Organisaatiomuutoksessa kuitenkin Microsoftin ohjelmisto- ja laiteyksiköt halutaan yhdistää, uuden yhdistetyn yksikön nimeksi tulee Windows and Devices Group ja sen vetäjäksi on nimetty Terry Myerson joka tulee Windows tiimistä.

Yhdistyksessä halutaan kehittää yhteistyötä yksiköiden välillä sekä vähentää turhaa byrokratiaa.

Heti Elop ei kuitenkaan ole yhtiötä jättämässä vaan ulosheitto tapahtuu vasta yhdistyksen jälkeen, kaksi muuta johtajaa Kirill Tatarinov sekä Eric Rubber lähtevät talosta heti.

Potkut tulenevat Microsoftille kalliiksi:

Koska kyseessä on Microsoftin irtisanominen tulee Elop varmasti saamaan myös näistä potkuista sievoiset erorahat samalla tavalla kuten ukko on muistakin yrityksistä saanut, kuten muun muassa Adobelta aikanaan.

LÄHDE: The Verge

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"