maanantai 20. heinäkuuta 2015

Windows RT 8.1 saamassa käynnistä-valikon

Tulevan Windows RT päivityksen mukana toimitetaan Windows 10:n ensimmäisistä testiversioista tuttu käynnistä-valikko sekä liuta korjauspäivityksiä.

RT laitteet eivät tule koskaan saamaan täysiveristä Windows 10 päivitystä mutta joskus syyskuussa julkaistavassa Update 3 päivityksessä käyttöjärjestelmä saa uudesta käyttöjärjestelmästä ainakin käynnistä-valikon, tosin sekään ei ole sama mikä nähdään Windows 10:n lopullisessa versiossa.

Windows 10:n ensimmäisissä testiversioissa käynnistä-valikko oli puhtaasti Windows 8:n koodia kun taas nykyisin käytössä oleva versio on natiivia Windows 10 koodia universaalia koodia.

Windows RT 8.1 Update 3 preview (c) WinBeta

Windows 10:n Insider Previewin ensimmäisissä versioissa oleva käynnistä-valikko on monen testaajan mielestä jopa parempi kuin nykyisin esiteltävä "taskbarista" irrallinen käynnistä-valikko ja RT käyttäjät pääsevät hyödyntämään juuri tätä ensimmäistä versiota.

Käynnistä-valikko ei tule kuitenkaan pakotetusti käyttöön vaan sen ilmestyminen perustuu käyttäjän asetuksiin, myöskään Metrosovellukset eivät käynnisty Windows 10:n tapaan ikkunatilassa vaan avautuvat edelleen kokoruudun kokoisina.

WinBetan mukaan RT Windowsiin ei tule myöskään tukea Windows 10:n universaaleille sovelluksille koska ne tukeutuvat pelkästään Windows 10:n koodiin.

LÄHDE: WinBeta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"