torstai 23. heinäkuuta 2015

Youtuben uusi mobiilisovellus avaa pystyvideot kokoruudulle

Youtube on päivittänyt mobiilisovelluksensa Androidilla tukemaan paremmin videoita jotka on kuvattu pystytasossa, myös käyttöliittymä on kokenut päivityksen.

Youtuben ohjeistus kuten monet muutkin ohjeet videoiden kuvaamiseen neuvoo varsinkin puhelinkuvauksessa että kuvauslaite pitäisi kääntää aina ennen kuvaamista vaakatasoon jotta video esittäytyisi oikeassa kuvasuhteessa sitä katsoville, tätä ohjetta ei kuitenkaan kovinkaan moni näytä noudattavan, joten Youtube yrittää nyt saada katselukokemuksen ainakin paremmaksi.

Mobiilipuolen Youtube sovellus ymmärtää kuvan olevan vertikaali, eikä väkisin enää yritä sitä kääntää vakaatasoon jolloin videolle tulee ikävät mustat paksut reunat ympärille ja itse kuva litistyy kokoon.

Nyt videon voi suurentaa myös pystyasentoon, joten katsojankaan ei tarvitse kääntää puhelintaan enää jotta saisi kokoruudun levyisen ja pituisen kuvan, videokuva yksinkertaisesti esitetään katsojalle siinä muodossa kuin se on kuvattukin.

Pystyvideot näkyvät nyt kokoruudulla (c) Android Police

Käyttöliittymä uudistuksia:

Sovelluksen ulkoasu on periaatteessa pysynyt kuitenkin samana, tosin käyttöliittymään on tullut muutoksia. Esimerkiksi kanavatilaukset löytyvät nyt käyttöliittymän ylälaidan keskellä olevan painikkeen kautta, vasen esiin vedettävä toimintopalkki on poistettu sovelluksesta kokonaan.

Kanavatilauspalkissa näkyy uusimmat videot, videoiden yläpuolelle kuitenkin on tullut uusi pienehkö listaus kanavista joihin pääsee kuvaa painamalla, nuolipainikkeesta taas saa esiin kaikki tilatut kanavat.

Youtube sovelluksen kanavatilaukset

Muut ylävalikon painikkeet ovat: koti (suositellut videot), kanavatilaukset sekä omaprofiili josta pääsee myös lataamaan videon nopeasti palveluun. Eri välilehtiin pääsee painikkeiden lisäksi myös vetämällä sisältöä vasemmalle tai oikealle.

Uusimman Youtuben sovellusversio on 10.28.59 ja se on saatavilla Google Play Storessa, tosin päivitys ilmestyy satunnaisesti automaattipäivityksiin joten sivua kannattaa käydä katsomassa aika ajoin mikäli päivitys ei ole vielä omaan Android -härpäkkeeseensä saapunut.

(Allekirjoittaneelle päivitystä ei ollut vielä näkyvillä vaan asensin sen APK-asennustiedostosta suoraan, tätä toimintatapaa ei voi kuitenkaan suositella aivan kaikille).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"