maanantai 27. heinäkuuta 2015

Ilmaiset tietoturvasovellukset selvisivät hyvin Os X testeistä

AV-Comparatives testasi useita Applen Os X:lle kehitettyjä tietoturvasovelluksia. Ilmaiset sovellukset pärjäsivät osittain jopa paremmin kuin maksulliset vastaavat sovellukset.

Vahvoilla olivat varsinkin Avastin sekä AVG:n sovellukset, Aviran ilmainen versio pärjäsi myös hyvin.

Testiin otettiin mukaan 10 suosituinta tietoturvasovellusta Macille, joiden tarjoamat palvelut eroavat kuitenkin keskenään jonkin verran, mukana oli niin ilmaisia kuin maksullisia versioita kuten myöskin Suomalainen F-Secure, Safe ohjelmistollaan.

Tietoturvasovellukset jotka olivat testissä mukana

Testin alustan käyttöjärjestelmänä toimi Os X 10.10.3 Yosemite.

Testissä kuitenkin pääpaino oli haitallisten ohjelmien ja tiedostojen tunnistuksessa, joista kaikki periaatteessa selvisivät, sillä AV-Comparatives lähetti testitiedostonsa niille joiden ohjelmat eivät kaikkia tiedostoja ja niissä olevaa haitallista koodia tunnistaneet ja raportin mukaan tunnistus onnistuu päivittämällä ohjelman tunnistetiedostot.

Testin tulokset:

Tulostaulukko

Yllättäen parhaiten tunnistuksessa kuitenkin selviytyi ilmaiseksi jaettavat tietoturvasovellukset:

Maksulliset kuten F-Secure ei tunnistanut Mac -puolella Windows haitakeita yhtä hyvin kuin suoraan OS X:lle tehtyjä. F-Secure tunnisti Windows haitakkeista vain 28% joka on hyvin huolestuttavaa, sillä moinen käytäntö voi tehdä ja tekeekin Mac käyttäjästä haitakkeiden jakelijan.

Monilla muillakin sovelluksilla oli samanlaisia ongelmia, Os X haitakkeet tunnistettiin todella hyvin mutta toisen käyttöjärjestelmän haitakkeista jäi useampi huomaamatta.

Monet maksulliset versiot kuitenkin tarjoavat muutakin kuin pelkän haittaohjelmatunnistuksen, mukana on palomuureja sekä muita tietoturvatoimintoja. Paras suoja on aina pitää tietoturvaohjelma ajan tasalla, asettaa uusien tunnistetietokantojen päivitystarkistus vaikkapa 30 minuuttiin, niin varmistaa että ohjelma tunnistaa aina tuoreimmatkin uhat.

Raportti ladattavissa:

Koko raportin voi lukea täältä (PDF), raportissa myös esitellään ohjelmat hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"