keskiviikko 26. elokuuta 2015

Venäjän omituinen omimislaki syyskuussa voimaan

Venäjän omituinen omimislaki Syyskuussa voimaanVenäjällä astuu syyskuun alussa voimaan laki joka pakottaa suurten palveluiden kuten Facebookin, Googlen ja monen muun palveluyrityksen perustavan Venäjälle datakeskuksen johon ne varastoisivat Venäläisten käyttäjiensä tiedot, niitä ei saa lain mukaan tallentaa enää maan ulkopuolelle.

Mikäli yhtiöt eivät suostu Venäjän vaatimuksiin, saavat ne joko sakot tai niiden palvelut estetään maassa.

Monet palvelut ovat jo aikaisemmin perustaneet datakeskuksia Venäjälle joten niissä tapauksissa muutoksia tehdään lähinnä ohjelmoinnissa jossa määrätään paikalliset tietokannat vain Venäläisten käyttäjätietojen käyttöön.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä että yritykset olisivat kovin mielissään siitä että maat alkavat puuttumaan siihen kuinka ne toimivat.

Venäjällä voimaan astuvan lain tarkoituksena on suojella maan kansalaisia ulkomaisilta, erityisesti Yhdysvaltaisia palveluita ja siten myös Yhdysvaltalaista tiedusteluviranomaista vastaan.

Facebook ei suostu:

Nyt liikkuu huhuja siitä että esimerkiksi Facebook ei olisi pystyttänyt tietokantaa Venäjän sisäpuolelle eikä olisi sitä myöskään tekemässä, eli voi siis olla että Venäläisiltä estetään pääsy Facebookiin.

Facebookissa on noin 22 miljoonaa rekisteröitynyttä Venäjän kansalaista.

LÄHDE: YLE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"