torstai 6. elokuuta 2015

Vinkki: Häiritseekö Windows 10:n seuranta, tässä sovellus jolla voit estää sen

DoNotSpy10DoNotSpy10 on ohjelma joka estää tällä hetkellä 37 eri tiedonkeruutoimintoa Microsoftin tuoreimmasta käyttöjärjestelmästä Windows 10:stä.

DoNotSpy10 ohjelmassa voit muun muassa estää paikkatietojen, mainosseuranta ID:n jolla luodaan yksilöityjä mainoksia joita näytetään esimerkiksi Solitaire pelissä, Estää sovelluksilta pääsyn käyttäjätunnuksen tietohiin, kalenteriin, kameraan mikrofoniin ja muihin järjestelmän osiin.

Suurin osa tiedonkeruuvalinnoista voi sulkea myös suoraan Windowsin omista asetuksista mutta DoNotSpy10 listaa kaikki kerralla yhdestä paikasta ja käyttäjä voi halutessaan lakkauttaa kaikki toiminnot kerta heitolla, tämä voi kuitenkin aiheuttaa ongelmien tiettyjen sovellusten kanssa.

Ohjelmalla voi myös estää Windows Updaten automaattiset päivitykset tai estää käyttöjärjestelmää lataamasta sen mielestä tuoreimpia laiteohjelmaversioita eli ajureita. Ajuriongelma on ollut yksi isoin ongelma tällä hetkellä Windows 10:n kanssa, varsinkin näytönohjaimien ajureita kun on asennettu, ei järjestelmä tunnista että ajurista on haettu uusin versio suoraan valmistajan verkkosivuilta vaan pakottaa järjestelmän lataamaan Windows Updatesta löydettävän version joka on yleensä ollut vanhempi versio.

Ohjelma ei ole Microsoftin luoma, eikä sille tarjota minkäänlaista tukea mutta jos seuranta huolettaa niin tämä sovellus voi toimia juuri sopivana lääkkeenä.

Käy lataamassa ohjelma kehittäjän verkkosivuilta: pXc-coding.com

Ohjelman asennustiedosto tarjoaa turhaketta:

Huom. Kun asennat ohjelman, asennusohjelma haluaisi asentaa myös muita ohjelmia, tämän tarkoituksena on tukea kehittäjää.

Kieltäydyt tästä helposti valitsemalla kohdan Mukautettu asennus (edistynyt) ja ottamalla ruksi pois kohdasta: Asenna (toisen ohjelman nimi), paina Next painiketta, seuraavaksi mukaan tarjoillaan AVG:n ohjelmistoa, ota tästäkin ruksi pois ja paina Next jonka jälkeen asennus on puhdas.

LÄHDE: THN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"