tiistai 29. syyskuuta 2015

Facebook ei pysy kasassa?

Facebook ei pysy kasassa?Facebook on kärsinyt nyt noin viikon sisällä muutamista pidemmistä käyttökatkoksista ympäri maailmaa.

Facebook on kärsinyt nyt kolmesta tai neljästä samankaltaisesta ongelmasta 11 päivän sisällä, voisi kuvitella ettei se ole paljon mutta ne ovat koskeneet miljoonia ihmisiä sekä yrityksiä. Yrityksistä puheen ollen, ne ovat voineet aiheuttaa myös taloudellisia menetyksiä käyttökatkon aikana joko suoraan myyntiin tai menetettyinä mainostuloina, Facebook kun laskuttaa mainoksista päivähinnaston mukaan luottaen siihen että palvelu pysyy pystyssä jatkuvasti.

Viimeisin laaja käyttökatkos tapahtui eilisen päivän ja illan aikana, se esti kirjautumasta palveluun ja lähettämästä sinne sisältöä muista palveluista.

Näin virhe esiintyy:

Mikäli käyttäjä on ollut Facebookin kirjautuneena ongelmien ilmaantuessa on sisältö lakannut kokonaan päivittymästä ja esimerkiksi kuvat ovat vain kadonneet näkyviltä, kun katkos on selvitetty on palveluun pitänyt kirjautua uudelleen tai vaihtoehtoisesti sulkemaan ja käynnistämään mobiilisovelluksen uudelleen.

Eilisen päivän ja illan aikana mainitunlaisia ongelmia esiintyi useamman kerran lyhyen ajan sisällä.

Myös allekirjoittaneelta jäi eilen muutama Instagram kuva julkaisematta palveluun kuvien julkaisuhetkellä, Facebookin omistama Instagram on toiminut ongelmitta.

Statustietoa Facebookilta:

Facebook julkaisee kehittäjille tarkoitettua status-tietoa API-pyyntöjen läpimenosta ja mahdollisista ongelmista, ongelmia on ollut syyskuun loppupuolella huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi heinä- ja elokuussa.

LÄHDE: VentureBeat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"