perjantai 25. syyskuuta 2015

Latausvinkki: Spotifyn selainversioon pikanäppäimet (Chrome)

Vinkki: Spotifyn selainversioon pikanäppäimet (Chrome)Googlen Chrome selaimen parissa työskentelevä ohjelmistokehittäjä François Beaufort on luonut sen mitä moni on toivonut jo pidemmän aikaa Spotifyn selaimella toimivaan versioon, eli mahdollisuuden hallita soitinta näppäimistöstä käsin.

Spotifyn työpöytäversio tukee näppäimistön mediapainikkeita play, pause, stop, seuraava, edellinen. Selainversio ei medianäppäimiä kuitenkaan tue ja käyttäjä on täysin hiiren tai touchpadin varassa mikäli haluaa hallita soitinta.

Beaufort ymmärsi ongelman ja vastasi kysyntään, hän loi Chrome verkkoselaimelle liitännäisen jonka avulla soitinta voi lopultakin hallita näppäimistön kautta, liitännäinen ei kuitenkaan ole täydellinen, se ei tue näppäimistön mahdollisia mediapainikkeita vaan teknisistä syistä tai oikeammin rajoitteista johtuen Beaufort joutui tekemään kompromissin, soittimen toimintoja voi hallita näppäinyhdistelmien avulla, tämäkin on parempi kuin pelkkä hiirituki ja ainakin täyden koon näppäimistöllä yhdistelmät eivät ole hankalia.

Oikopolkujen käyttö vaatii kuitenkin kummatkin kädet sillä ne ovat seuraavat:

Play / Pause ALT+Shift+P
Seuraava kappale ALT+Shift+. (piste)
Edellinen kappale ALT+Shift+, (pilkku)
 
Linuxissa ainakin medianäppäimiä voi tietyissä näppäimistöissä "mapata" uudelleen tai luoda niille makroja, medianäppäimiin voi asettaa komennoksi yllä olevat näppäinyhdistelmät ja saada laajennuksen toimimaan niiden kautta.
 
Laajennus ei myöskään toimi muiden kuin Chrome ikkunoiden päällä, sen ei kuitenkaan tarvitse olla se selainikkuna jossa soitin on avattuna.
 
Laajennus on saatavilla Chromen Web Storessa, Suora linkki laajennukseen tästä.
 
Toinenkin huomion arvoinen laajennus:
 
Beaufort on luonut myös toisen kätevän laajennuksen joka ilmoittaa käyttäjälle kun jokin selaimen laajennuksista on päivittynyt, normaalisti päivityksestä ei saa tietoa suoraan selaimelta vaan ne päivittyvät ja asentuvat niin sanotussa hiljaisessa tilassa.
 
Päivitystiedote laajennuksen voi ladata taas täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"