tiistai 8. syyskuuta 2015

Julkaiseeko Apple pelikonsolimaisen Apple TV:n huomenna?

Julkaiseeko Apple pelikonsolimaisen Apple TV:n huomenna?Huhut kertovat että Applen tuleva Apple TV päivitys olisi suora vastaus konsoleiden kaksoiskuninkaille, Xboxille sekä Pleikkarille.

Huhujen mukaan Applen tuleva päivitys toisi Applen mobiilialustan pelit televisioon. Mobiilipelien lisäksi tehoa olisi löytymässä laitteesta niin paljon että se pystyisi niiden perusteella haastamaan nykykonsolit Playstation 4:sen sekä Xbox Onen. Periaatteessa grafiikkatehoa saa nykyään hyvinkin pieneen tilaan ja Applen oma CPU on sekin myös melko pystyvä.

Mikäli Apple TV päivittyisi nykykonsolien tasolle, tarvitsisi se silti hieman enemmän kokoa jotta komponentit pysyisivät tarpeeksi viileänä, tämä on asia josta moni asiakas ei varmasti tule pitämään, nykyinen Apple TV on hyvin pienikokoinen televisioon liitettävä lisälaite, jota ei ole sinänsä tarkoitus pahemmin katsella.

Hinta on toinen asia kokomuutoksen lisäksi joka voisi kaataa koko idean, tällä hetkellä nykykonsoleita myydään 350-600 euron hintaan ja Apple TV:n tämän hetkistä versioita noin 80 - 100 euron hintaan, on huhuttu että uusi Apple TV tulisi markkinoille 150 dollarin eli 135 euron hintaan, nousu ei ole hirvittävän suuri mutta viestii jotakin kuitenkin siitä että muutoksia laitteen sisällä on tapahtunut parempaan suuntaan.

On melko varmaa että päivitys toisi iOS:stä tutut mobiilipelit Apple TV:n piiriin, ainakin osittain, ehkä myös jonkinlainen erikseen myytävä peliohjain tulee tarjolle, mutta vaihtoehtoisesti laitteeseen voisi liittää esimerkiksi pleikkarin bluetooth ohjaimen sellaisenaan vaikka täytyykin muistaa ettei Apple yleensä halua tukea suoraan kolmannen osapuolen laitteita vaan keksiä pyörän joka kerta uudelleen.

Apple ei tietenkään ole halukas kertomaan päivityksestä mitään eikä edes sitä tuleeko Apple TV:stä päivitettyä versiota huomisen julkaisutapahtumassa jossa ennen kaikkea odotetaan uusia iPhoneja, iPadeja sekä iOS9 julkaisua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"