torstai 22. lokakuuta 2015

Google kertoo nyt tarkemmin estämistään verkkosivuista

Google kertoo nyt tarkemmin estämistään verkkosivuistaGoogle on estänyt vaaralliseksi luokittelemiaan verkkosivuja latautumasta esimerkiksi Google Chrome -selaimeen tarjoten käyttäjälle punaista varoitusruutua.

Chromen suojausvaroitus

Ihmiset ovat saattaneet jäädä ihmettelemään miksi varoitus on annettu koska varoituksesta ei käy ilmi muuta kuin se että sivustolle menemisessä on riski saastuttaa tietokone.

Nyt Google on alkanut kertomaan yksityiskohtaisemmin sivuston ongelmista erillisen palvelun kautta.

Google on lisännyt sen avoimuusraportteihin työkalun nimeltä sivuston selaussuojatila, jonka avulla voi tarkistaa kyseisen verkkosivun tilan, tai minkä tahansa osoitteen tilan.

Sivuston selaussuojatila -työkalusta kuvakaappaus [itpaukku.com]

Vastauksena palvelu kertoo, mikä sivun suojaustila on, koska Google on tarkistanut viimeksi sivuston tilan ja mahdollisesti jopa mikä yritys tai palvelu verkkosivua fyysisesti isännöi.

Lisätiedoissa kerrotaan mahdollisista vaaran aiheuttajista enemmän, esimerkiksi näin: "Sivustolle hyökkäävät tahot voivat yrittää varastaa tietojasi (kuten salasanoja, viestejä tai luottokorttitietoja) tai huijata sinua lataamaan ohjelmistoja."

Sivu tarjoaa vinkkejä kuinka käyttäjä voi suojautua haittaohjelmia vastaan sekä kertoo myös verkkosivun omistajalle vinkkejä kuinka sivun voi siistiä ja saada sivusto lopulta pois estolistalta.

Uusi työkalu on melko tarkka ja päivittyy usein, esimerkiksi pilvipalvelu Dropboxin tiedostopalvelin on merkattu osittain vaaralliseksi koska joku on jakanut julkisesti linkkiä tiedostoon joka sisältää viruksen, Osittain vaarallinen merkkaus ei kuitenkaan estä sivua latautumasta.

LÄHDE: Engadget

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"