tiistai 13. lokakuuta 2015

Pepsikään ei halua enää myydä pelkkää sokerivettä, julkaisee oman älypuhelimen!


Yhdysvaltalaiselta cola-jätti Pepsiltä on ihan oikeasti tulossa oma nimikkopuhelin, tosin puhelin tuodaan vain Kiinan markkinoille mutta tapauksena julkaisu on enemmänkin hauska kuin vakavasti otettava.

Monet varmasti muistavat mitä Steve Jobs sanoi aikoinaan Pepsin toimitusjohtajana toimineelle John Sculleylle kun kysyi tätä Applen toimitusjohtajan pallille. "Haluatko myydä sokerivettä loppu elämäsi, vai seurata minua ja muuttaa maailmaa?"

Tämä vanha kysymys tuli pakosti mieleen kun kuulin Pepsin kännykkäprojektista, sillä nyt koko yhtiö haluaa myydä virallisesti jotain muuta kuin vain sitä kuuluisaa sokerivettä.

Todellisuudessa kyse on tietenkin brändimarkkinoinnista kuin siitä että yhtiö olisi hyppämäässä sokerivesistä tietotekniikkaan.

Puhelimen valmistaa lisenssikumppani ja sen oletetaan pysyvän markkinoilla noin vuoden.

Virallisia sekä epävirallisia Pepsi brändättyjä puhelimen suojakuoria on ollut markkinoilla hyvinkin pitkään, onkin ihmeteltävä miksi ihmeessä Pepsi haluaa olla mukana kokonaisen puhelimen julkaisussa?

Ei mikään "wow" elämys:


Selviääkö tämä tuopillisesta Pepsiä?


Puhelin tulee sijoittumaan maailman mittakaavassa älyluurien keskikaartiin kun katsoo pelkästään sen teknisiä ominaisuuksia, joita on tarjolla vieläkin hyvin niukalti.

Puhelimen valmistajakumppani on paikallinen puhelinpaja Aisidi, jonka kaltaisia jättipajoja kiinassa on useita.

Luonnollisesti Pepsi haluaa kasvattaa sen bränditietämystä kiinalaisen nuorison parissa, puhelimen hinnaksi on kuitenkin arveltu noin 200 dollaria, joka ei varmaankaan ihan jokaisen nuoren saatavilla ole.

Tämänlaisia PR-tempauksia ovat muutkin yhtiöt tehneet vuosien saatossa ja niistä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää, voikin olla melko varmaa että Pepsi puhelimelle on turha odotella uusimpia Android päivityksiä tulevaisuudessa.

Puhelimen nimeksi on ilmoitettu Pepsi P1 ja sen selvillä olevat tekniset tiedot ovat tässä:

Käyttöjärjestelmä: Android 5.1
Näyttö: 5.5" FullHD
Prosessori: MediaTek MT6592 1.7GHz.
Keskusmuisti(RAM): 2GB
Sisäinen tallennustila: 16GB
Kamera: etu: 5MP, taka: 13MP

Verkkosivusto Mobipicker on luvannut kertoa lisätietoja laitteen lopullisista teknisistä ominaisuuksista ensi viikon aikana.

LÄHDE: Slashgear

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"