keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Apple Music saapui Androidille

Apple Music saapui AndroidilleApple toivoo saavansa musiikkipalvelulleen enemmän käyttäjiä eikä siten tyydy vain "omiin asiakkaisiinsa". Yhtiö julkaisikin palvelustaan Android version Google Play sovelluskauppaan.

Apple tarjoaa Android käyttäjille myöskin kolmen kuukauden ilmaisen kokeilujakson jonka aikana ohjelmaa ja palvelun toimintoja voi käyttää ilman rajoituksia.

Apple Music on jakanut ihmisten mielipiteitä siitä onko palvelu parempi verrattuna muihin alalla toimiviin palveluihin kuten Spotify, tai siitä onko palvelulle edes tarvetta nykyisessä kilpailutilanteessa jossa jokainen kynnelle kykenevä on perustanut oman klooninsa.

Apple Musicia kantaa joka tapauksessa Apple, nimi joka (ainakin joidenkin mielestä) viestii laadukkuutta ja luotettavuutta. Tästä syystä palvelu voi olla kiinnostava tuote kokeiltavaksi myös muiden kuin Apple käyttäjien mielestä, tähän yhtiö luottaakin ja julkaisi siten kilpailevalle mobiilialustalle oman version palvelustaan.

Musiikkipalvelun saatavuus eri alustoille ei ole kovinkaan kummallista mutta Applen tapauksessa kyse on melkoisen erikoisesta liikkeestä, jota ei ehkä vielä pari vuotta sitten olisi uskaltanut edes ajatella.

Apple on yhtiönä ollut aina kovin itsekeskeinen, sillä on tuotteet ja tuottoisa mobiilialusta, kaikki muu on sille näkymätöntä ja yhden tekevää, on vain yksi, on vain Apple ja nyt sitten ilmeisesti on myös Google ja on myös Android.

Apple Music kokeilussa:

Ohjelman pikainen käyttökokeilu muistutti tavanomaisuudellaan muita alalla jo kauemmin olleita toimijoita ja heidän soitinsovelluksiaan, oikeastaan mitään aidosti uutta Apple Music ei markkinoille tuo.

Sinulle ruutu, listaa maullesi sopivaa musiikkiaUutta ruutu, listaa palveluun saapunutta uutta musiikkia, listaa voi muokata tyylilajeittain

Oma musiikki ruutu, tässä näkyy laitteessa oleva musiikki sekä Apple Musiciin (icloud) tallennettu musiikkiSoittimen ruutu, Tämä ei tarjoa juuri mitään erilaista kilpailevien palveluiden vastaavien kanssa

Tietokoneella käyttäminen tuskaista:

Apple Music ei omaa laisinkaan verkkoselaimella toimivaa versiota, niin OS X- kuin myös Windows koneissa on oltava iTunes -ohjelma jonka kautta palvelua tietokoneella käytetään, tästä syystä esimerkiksi Chromebookit ja Linuxit pysyvät palvelun ulkopuolella.

iTunes riippuvuus on palvelun käytön kannalta varsin vanhanaikainen ja kömpelö tapa huolehtia tietokone -käyttäjien musiikkitarpeista, onneksi meille on parempia palveluita olemassa pilvin pimein, kuten esimerkiksi Google Play Music sekä Spotify.

Rahoja vietiin:

Apple vie lähes kaksi euroa tililtä kun ottaa vastaan "ilmaisen" kokeilun

Allekirjoittanut otti siis vastaan Applen tarjouksen ja päätti kokeilla 3kk kokeilujaksoa, Apple nappaa maksukortilta 1,98€, ainakin hetkeksi todentaakseen maksukortin kelpoisuuden, ilmeisesti pari euroa palautetaan pian katevarauksista tilille takaisin?

Ohjelma ei myöskään hyödynnä Googlen Play Storen maksutoimintoa vaan siinä on Applen oma maksujärjestelmä johon maksukortin tiedot lykätään, tämä on hyvin kummallinen poikkeus Googlen osalta. Joka tapauksessa laskutus alkaa 3kk kuluttua jonka jälkeen Apple ottaa tililtä 9,99€/kk ellei muuta sopimustaan joksikin muuksi, kuten esimerkiksi sellaiseksi joka kattaa koko huushollin käyttäjien tarpeet hintaan 14,99€/kk

iPadilla ja iPhonella käyttöliittymä on myöskin yhtä yllätyksetön kuin Androidillakin, itse asiassa yllätyksettömyys on Applen omilla tuotteilla vielä selvempi kuin Androidilla, musiikkipalvelu kun on naitettu yhteen Musiikkisovelluksen kanssa ja se ei sinällään tarjoa mitään uutta ja ihmeellistä heille jotka ovat musiikkinsa jo sitä kautta kuunnelleet, paitsi tietenkin palvelun omat välilehdet jotka itse asiassa ovat verkkosivuja, miksei tätä voida yksinkertaisesti tuoda verkkoselaimille suoraan?

Sama se, itse en tule tuotetta käyttämään enkä liioin suosittelemaan muille, parempia ja edullisempia palveluita on verkko täynnä, jopa Apple faneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"