maanantai 16. marraskuuta 2015

Terroristijärjestöjen rekrytointikanavana Playstation 4?

Terroristijärjestöjen rekrytointikanavana Playstation 4?Belgian sisäministeri Jan Jambon, on ilmoittanut että terroristijärjestöt kuten ISIS, hyödyntävät muun muassa Playstation 4 pelikonsolia etsiessään riveihinsä uusia jäseniä.

Jan Jambon jatkoi Politico lehden jutussa "Playstation 4:n keskusteluja on vaikeampi seurata kuin esimerkiksi WhatsAppia ja muita samankaltaisia sovelluksia".

Playstation Network palveluun kuuluva pikaviestittely ei sinällään eroa muiden konsoleiden tai ylipäänsä sovelluksien vastaavista toiminnoista, viestit myös tallentuvat Sonyn palvelimelle jotta käyttäjä voi nähdä ne myöhemmin muista laitteista, ellei käyttäjä ole niitä erikseen poistanut.

PSN:n kontaktilistat ovat myös tallessa PSN-palvelun sisällä, joten tiedustelun kannalta PSN:n sisällöntutkiminen tuskin on kovinkaan vaativa toimenpide, se vaatii yksinkertaisesti vain tietopyyntöä Sonylta.

Onko sitten niin ettei Sony ole halukas antamaan tietoja ulkopuolisille? Nykyisessä maailmassa tuskin tästäkään on kyse.

Belgian sisäministeri, ei kertonut tarkemmin mistä hän on kuullut kyseisen tiedon ja miten hän pystyi väittämään ettei seuranta Pleikkarin järjestelmistä ole "helppoa", kuinka tiedustelu sitten toimii muissa järjestelmissä?

Jambon väitteet on luettavissa Politico lehden jutusta.

LÄHDE: Ilta-sanomat ( ;P )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"