tiistai 17. marraskuuta 2015

Terroristijärjestö Isiksellä käytettävissä miljoonien eurojen arvoisia bitcoin-tilejä?

Terroristijärjestö Isiksellä käytettävissä miljoonien eurojen arvoisia bitcoin-tilejä?Hakkeriryhmä Ghost Security Group (Ghostsec) on tutkinut terroristien rahoitusta ja selvittänyt että he käyttävät usein kampanjoidensa rahoitukseen virtuaalivaluuttaa.

Ghost Security Group on terrorismin vastainen  hakkeriryhmä joka on erikoistunut terroristijärjestö Isiksen toimiin verkossa. He väittävät toimivan yhteistyössä muun muassa Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaisten kanssa tarjoten heille todistusaineistoa jonka avulla terrorismia vastaan voidaan lopulta taistella perinteisiä keinoja käyttäen.

Ryhmä häiritsee Isiksen toimintaa verkossa minkä kerkiää, he muun muassa kaatavat järjestön verkkosivuja, sosiaalisen median tilejä ja keräävät verkossa todistusaineistoa viranomaisille terroristijärjestö Isistä vastaan.

Bitcoineja miljoonien eurojen arvosta, kyse lahjoituksista:

Terroristijärjestö Isis hyödyntää Ghostsecin mukaan virtuaalivaluuttaa sen toteuttamissa hyökkäyksissä.

Newsbtc.com verkkosivusto seuraa Bitcoiniin liittyviä uutisia verkossa ja sai Ghost Security Groupin jäsenen haastatteluun aiheeseen liittyen, haastattelun voi lukea täältä.

Eräs ryhmän jäsen kertoi hieman meneillään olevasta laajasta tutkimuksesta ja samalla ilmoitti että he ovat löytäneet tutkimuksissaan muutaman mahdollisesti Isiksen hallinnassa olevan bitcoin-tilin tiedon joista, yhdessä on jopa 2.8 miljoonan euron arvosta bitcoineja.

Tarkasti ei vielä voida sanoa kuka tilit omistaa mutta ilmeisesti Ghostsec on löytänyt selkeitä viitteitä terroristijärjestöön. Ryhmä ei voi kertoa asiasta tarkemmin koska tutkimukset ovat vielä kesken ja mukana on ilmeisesti tiedusteluviranomaisia.

Rahaa on kerätty näille tileille Tor-verkossa toimivien salaisten verkkosivujen kautta, terroristien toimintaa tukevien on helppo ja melko turvallista siirtää valuuttaa maailmanlaajuisesti näille tileille anonyymisti, tosin pidätyksiä on tehty tältäkin osin jo.

Näillä tileillä olevaa valuuttaa voidaan hyödyntää esimerkiksi aseiden hankinnassa, ylläpidossa ja monessa muussa tarpeessa joita ulkomailla toimivat terroristisolut tarvitsevat toteuttaakseen hyökkäyksiä.

Bitcoin mahdollisesti muutetaan erilaisten verkossa toimivien rahanvaihtopalveluiden avulla oikeaksi rahaksi, tai se tehdään täysin anonyymisti tor-verkossa toimivien "laittomien" vaihtopalveluiden kautta jossa raha toimitetaan siirron jälkeen käteisenä sovittuun paikkaan.

Enemmän terroristijärjestön bitcoinin käytöstä löytyy DW:n jutusta.

Bitcoin anonymiteetti?

Bitcoinin tekninen toteutus perustuu periaatteessa julkiseen anonymiteettiin, kukaan ei tiedä tilin omistajaa tai kuka on siirtänyt bitcoineja kyseiselle tilille, vaikka siirrot ovatkin julkisia ei niiden omistajuudesta ole minkäänlaista merkintää. Enemmän tietoja bitcoinin anonymiteetistä löytyy täältä.

LÄHDE: THN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"