tiistai 26. tammikuuta 2016

Asiantuntijat selvittivät: Terroristit tuskin käyttävät pleikkaria kommunikointiinsa

Asiantuntijat selvittivät: Terroristit tuskin käyttävät pleikkaria kommunikointiinsaMuun muassa Belgian sisäministeri kertoi marraskuussa että terroristit rekrytoivat uusia jihadisteja pleikkarin kautta. On myös väitetty että terroristit kommunikoivat saman järjestelmän kautta keskenään.

Duo Security on tietoturva-alan yritys Yhdysvalloissa joka tarjoaa yrityksille ja miksei myös kuluttajille tietoturva konsultointia, Duo päätti ottaa selvää miten terroristit mukamas käyttävät Playstation Network palvelua viestittelyyn, onko siinä järkeä vai ei?

Väitteet kuulostivat jo heti alkuunsa naurettavilta mutta toki mahdollisilta, Duo Security selvitti että Playstation 4 kyllä salaa Playstation Networkin sisäiset viestit mutta se perustuu ns. TLS-salaukseen joka tarkoittaa muun muassa sitä että Sonylla on itsellään pääavain salauksen purkamiseen, mikä tekee salaiseksi tarkoitetusta kommunikaatiosta melko helposti avattavan ja seurattavan.

Asiantuntijat kertoivat myös että ovat kuulleet väitteitä siitä että terroristit keskustelisivat pelin sisällä muun muassa ampumalla samassa pelissä seinään ja kirjoittaen niin muille peliin osallistuville, asiantuntijat kokeilivat myös tätä ja huomasivat sen että vaikka kommunikointi olisi näin mahdollista, se olisi hyvin epätarkkaa, hyvin typerää ja hyvin hidasta, sillä sanoja ei juurikaan kerkiä kirjoittamaan loppuun ennen kuin ensimmäiset luodinreijät seinässä katoavat ja aseesta myös loppuu ammukset ennen kuin lauseita tai useampia sanoja on edes keritty piirtämään seinään järkevässä ajassa.

Joten jos terroristit todellakin käyttävät pelikonsolia, pelejä ja siihen litettyä keskustelukanavaa keskenäiseen kommunikoimiseen, tuskin heistä silloin on edes todellista vaaraa :D

Tässä vielä video jossa Duo Securityn Duo Labs tutkijat kertovat löytävänsä TLS-tuen ja kuinka sen suojaamaan sisältöön voisi periaatteessa päästä käsiksi. Videolla myös kokeillaan seinään kirjoittamista pelin tarjoamalla konekiväärillä:


LÄHDE: The Stack

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"