perjantai 26. helmikuuta 2016

Google lakkaa tukemasta Chrome selaimen 32-bittistä Linux versiota

Google lakkaa tukemasta Chrome selaimen 32-bittistä Linux versiotaGoogle ilmoitti jo marraskuussa että Chromen kehitystiimi lakkaa tukemasta 32-bittistä selainkoodia Linuxissa.

Ilmoituksen julkaisi selainkehittäjä Dirk Pranke Chromium projektin keskusteluryhmässä jossa hän ilmoitti että Google Chromen 32-bittinen versio lakkautetaan Linux käyttöjärjestelmälle maaliskuun alussa.

Selaimen viimeisin versio jatkaa toimintaansa mutta se ei saa enää uusia versiopäivityksiä tai tietoturvapäivityksiä.

Chromium projektin avoimen lähdekoodin verkkoselain johon Googlen Chromekin perustuu jatkaa tukemista mutta siitä on riisuttu useita suljettuja teknologioita joihin Google on hankkinut lisenssin.

32-bittisiä Linux järjestelmiä on vielä huimasti käytössä, esimerkiksi monet vanhemmat tietokoneet omaavat vain 32-bittisen prosessorin ja niihin on vaihdettu Windowsin paikalle Linux jotta laitteiden elinaikaa voi lisätä.

On siis varsin erikoista että Google haluaa täten jättäytyä tukemasta kyseistä käyttäjäkantaa.

Chrome on ollut hyvä vaihtoehto selaimeksi, se on kevyt mikäli muistaa rajoittua vain muutamaan tärkeään laajennukseen ja tarjonnut täyden tuen Googlen palveluiden käyttöön, esimerkiksi Google Docs ja Google Photos vaativat tiettyihin toimintoihin Chrome selainta.

Toki vaihtoehtoja on tarjolla kuten Chromium, Firefox ja moni muu joille nyt siirtyvät käyttäjät kyllä kelpaavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"