torstai 25. helmikuuta 2016

Älä mainitse Googlea sivusi nimessä, rikkoo tavaramerkkiä

Älä mainitse Googlea sivusi nimessä, rikkoo tavaramerkkiä

Eräs hyvin suosittu ja jo viitisen vuotta toiminut uutisblogi 9to5Google.com joutui yllättäen Googlen lakimiesten kynsiin ja lopputuloksena sivulta lähti kaikki mainokset jotka tulivat Googlen omistamista mainosverkoista.

9to5 tunnetaan ehkä paremmin hieman vanhemmasta 9to5mac.com uutisblogista joka keskittyy uutisoimaan Applesta ja kyseisen yrityksen lähellä tapahtuvista ilmiöistä.

Blogin ylläpitäjä Seth Weintraub, päätti tehdä saman myös Googlesta ja aloitti vuonna 2011 kokonaan uuden blogin pelkästään yhtiötä varten, toki hän halusi hyödyntää samaa ideaa myöskin Googlen suhteen ja nimesi sivun että domainin 9to5google.comiksi.

9to5Google sai toimia rauhassa noin viitisen vuotta kunnes nyt Googlen tavaramerkistä huolehtivat asianajajat innostuivat sivun nimestä niin että siltä vietiin mainokset.

9to5Googlelle mainokset ovat hyvin tärkeä tulonlähde, mainostulot ovat kuukausitasolla kuusinumeroisia.

Adsensen vastaus oli melko yllättävä:

Kun mainokset lakkasivat näkymästä, otti sivuston ylläpito yhteyttä Googlen adsense tiimiin ja ihmetteli mistä oikein mahtaa olla kyse.

Adsenseltä tuli vastaus josta ilmenee hyvin selkeästi se ettei tiimille oltu kerrottu mainoksien poistamisesta, mikä taas nostaa kysymyksiä siitä kuinka Google oikeastaan toimii?

9to5google.com julkaisi vastauksen kokonaisuudessaan:

Googlella toimii useita eri yksiköitä joissa on omat tiiminsä, nämä ilmeisesti toimivat enemmän ja vähemmän yhteistyössä keskenään, lakiyksikkö on kaikkien yläpuolella ja sieltä tuleva käsky eri yksiköille on ehdoton ja sitä on noudatettava heti.

Nyt lakiyksiköstä oli tullut komento Adsensen käytäntötiimille (policy team) poistaa Googlen mainosverkostojen toiminta kyseiseltä domainilta, koska yksikkö oli tullut siihen tulokseen että domain sekä sivun nimi rikkoo Googlen tavaramerkkiä.

Käytännöistä vastaavat eivät olleet kuitenkaan tehneet minkäänlaista ilmoitusta mainosyksikön tiimeille yleisesti siitä että ovat poistaneet mainokset kyseiseltä sivulta.

Ilmeisesti käytännöistä vastaaville on annettu oikeus toimia suoraan yksiköiden eri tiimien vastuu toiminta alueilla itsenäisesti.

Nyt 9to5googlelle vastannut toimii Adsensen tiimissä ja kuuli ilmeisesti tapauksesta vasta kun 9to5Google.com oli ottanut heihin yhteyttä.

Yksikkö oli aloittanut omat tutkimuksensa asiasta ja kertoi melko yksityiskohtaisesti tilanteen kulun.

Viestissä suositellaan myös mahdollisuutta hakea Googlelta tavaramerkin virallista käyttölupaa sivuston käyttöön, tätä tuskin kuitenkaan 9to5 on valmis tekemään. Ilmeisesti helpointa on yksinkertaisesti vaihtaa sivuston nimi.

Vastausviesti löytyy 9to5Googlen sivulta.

LÄHDE: PocketNow

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"