keskiviikko 24. helmikuuta 2016

iOS 9.3 beta 4 - Siri ymmärtää suomen kieltä entistä paremmin

iOS 9.3 beta 4 - Siri ymmärtää suomen kieltä entistä paremmin

IOS 9.3 beta 1 toi  tammikuussa mukanaan suomenkielisen Sirin. Nyt uusin beta 4 tuo mukanaan Siri päivityksen joka koskee erityisesti Suomea.

Suomenkielinen Siri ymmärtää entistä enemmän komentoja ja on saanut ihmismäisemmän äänen, tai ainakin sinne päin.

Siriä voi nyt käskyttää lähettämään twiittejä, sähköposteja, kalenterimerkintöjä sekä muistutuksia. Siri osaa kertoa myös tarkemmin säästä.

Uutisia Siri ei kuitenkaan vielä lue eikä se ymmärrä ulkopuolisten sovellusten Siri tukea, Siri osaa kyllä avata sovelluksia ja myös soittaa puheluita ja Facetime videopuheluita.

Siri ymmärtää esimerkiksi äänikomennon “Soita Ritvalle” tai “Facetime Ritvalle”.

Jos kontaktilistalta löytyy enemmän Ritva -nimisiä henkilöitä, kysyy Siri tarkennusta jolloin riittää kun sanoo vain sukunimen, puhelinnumeron kohdalla kysytään taas mihin numeroon otetaan yhteyttä, mikäli kontaktilla on useampi numero listattuna, tähän voi käyttää kyseiselle numerolle annettua nimikettä kuten vaikkapa “koti” tai “matkapuhelin” jotka Siri kertoo ääneen myös, näin käyttäjän ei tarvitse katsoa laitteen ruutua.

Mitä muuta uutta? Ota itse selvää:

Apple ei ole kertonut oikeastaan mitään siitä mitä uutta beta 4 tuo mukanaan, joten uutuudet tulevat esille vain tutkimalla ja kokeilemalla, ainakin iPad Airissa käyttöliittymä on entistä sulavampi, beta 3 kun hidasti esimerkiksi “Siri/etsi -ruudulle” siirtymistä.

Beta 3 myös teki jotain laitteen akunkäytölle sillä se tyjeni aikaisempaa nopeammin, aika näyttää korjasiko uusin beta 4 tätä ongelmaa.

iOS 9.3 beta 4 on saatavilla kaikille jotka liittyvät Applen erityiseen beta-ohjelmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"