torstai 25. helmikuuta 2016

Google Docs sai sanelun ja äänikomennot

Google Docs sai sanelun ja äänikomennotGooglen tekstinkäsittelysovellus Docs alkoi ymmärtämään puhetta. Suomeksi palvelu on vielä melkoinen raakile mutta englanniksi palvelu toimii jo melko hyvin.

Google Docs ymmärtää nyt muuttaa puheen tekstiksi, toiminnon avulla dokumenttia voidaan myös editoida, puhekomennoilla voidaan jopa rivittää tekstiä. Komentoja on todella monia ja testien perusteella ne myös toimivat, esimerkiksi tekstin maalaus onnistuu yksinkertaisesti sanomalla “Select [haluttu sana]”.

Ongelma on kuitenkin toistaiseksi vielä lokalisointi, komentoja voi antaa vain englanniksi ja siten myös Docs on vaihdetta kyseiselle kielelle.

Suomeksi siis kyllä voi periaatteessa jo lausua sanoja ja kokonaisia lauseitakin mutta dokumentin formatointi täytyy edelleen tehdä näppäimistöä käyttämällä.

Docsin sanelun testausta suomeksi (klikkaa isommaksi)

Vaikka Docsille sanelee suomeksi tekstiä, voi mukaan myös laittaa englanninkielisiä sanoja, eikä Docs yritä väkisin ymmärtää sanoja suomenkielelle.

Lisätietoja Docsin sanelutoiminnosta ja komennoista löytyy Googlen ohjeartikkelista.

Vaatii Chromen:

Docsin sanelutoiminto on saatavilla kaikille käyttäjille mutta se vaatii Google Chrome selaimen toimiakseen. Toiminto löytyy Docsin työkalut -valikosta kohdasta “Puhekirjoitus”.

LÄHDE: Google

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"