torstai 18. helmikuuta 2016

Sairaala maksoi kiristäjälle, tietokoneet toimivat jälleen

Sairaala maksoi kiristäjälle, tietokoneet toimivat jälleenKerroimme tiistaina sairaalan joutuneen kiristäjäsovelluksen kynsiin, nyt sairaala on maksanut ohjelman vaatimat lunnaat mutta loppusumma oli paljon pienempi kuin ensiksi luultiin.

Hollywood Presbyterian Medical Center maksoi kiristäjäsovelluksen vaatimat lunnaat ja sai siten tietokoneensa takaisin käyttöön, kiristäjäsovellus oli salannut tietokoneiden tiedostot siten ettei niitä voinut käyttää ilman purkuavainta.

Väitteet siitä että sairaala olisi maksanut 3,6 miljoonaa dollaria ovat vääriä, lunnasvaatimus oli noin 17 000 dollaria (noin 15 300 euroa).

Sairaalan johtaja Allen Sefanek on julkaissut avoimen kirjeen tapahtuneesta jossa hän kertoo tapauksesta:

“Helmikuun viidentenä päivänä työntekijämme huomasivat ongelmia sairaalan tietoverkon käytössä, tämän jälkeen sairaalan oma IT-yksikkö aloitti tutkimuksensa ja ymmärsivät sairaalan järjestelmien saastuneen haittaohjelmasta.

Kyseinen haittaohjelma esti pääsyn tiettyihin järjestelmiin ja esti siten myös järjestelmien välisen kommunikoinnin, viranomaisille tehtiin heti ilmoitus. Asiantuntijat tulivat heti avustamaan meitä selvittämään ongelmaa ja nostamaan järjestelmämme jälleen käyttöön.

Kaikista nopein ja tehokkain ratkaisu saada järjestelmät toimintakuntoon, oli maksaa vaaditut lunnaat ja tämän me myös teimme.”

Nyt kaikki järjestelmät toimivat jälleen kun sairaala maksoi kiristäjille purkuavaimesta, sairaalan hoidossa olevat potilaat eivät joutuneet vaaraan kiristäjäsovelluksen vuoksi.

LÄHDE: Digitoday

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"