keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Mozilla hakee Thunderbirdille jatkajaa

Mozilla hakee Thunderbirdille jatkajaaFirefox selaimen kehityksestä vastaava Mozilla hakee jatkajaa sen Thunderbird sähköpostisovellukselle, nykyisellään Mozilla on tarjonnut sovellukselle lähinnä vain tietoturvapäivityksiä sekä vähäisiä teknisiä uudistuksia.

Mozillan mukaan sillä ei enää riitä resurssit Thunderbirdin ylläpitämiseen ja siksi se hakee nyt vakavasti jatkajaa projektille.

Säätiö sekä Mozilla yhtiö haluavat keskittyä jatkossa entistä enemmän Firefox selaimeen, mobiiliin sekä pilvipalveluihin joten resurssit ovat siten varsin tiukoilla.

Mozilla toivoo että Thunderbirdistä tulisi aidosti Mozillasta riippumaton projekti joten nyt säätiössä selvitetään olisiko muista avoimen koodin jäteistä kuten Gnome, Soft In The Public Interest, Apache Software Foundation -säätiöistä jatkamaan Thunderbirdiä.

Yhtenä vaihtoehtona esitetään myös josko Thunderbirdin ympärille voisi luoda kokonaan uuden säätiön, idea kuulostaa melko mahtipontiselta ja hassulta mutta ajatellen maailman viestintätarpeita ja varsinkin viestinnän salausta edistämään säätiö olisi tervetullut eikä siten yllättäen kuulostakaan yhtään huonolta idealta.

Mozilla lupaa tarjota siirtymäkaudeksi myöskin rahallista tukea vastaanottavalle säätiölle, rahoituksen pelisäännöistä ei kuitenkaan ole sen kummempia dokumentteja ainakaan vielä tarjolla.

Sopivaa projektijatkajaa etsimään on palkattu Simon Phipps, jonka tehtävänä on kartoittaa ja selvittää sopivia vaihtoehtoja.

LÄHDE: Mark Surman (Executive Director of Mozilla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"