maanantai 25. heinäkuuta 2016

Yahoon esitettävä oikeudelle kuinka poistetut sähköpostit on palautettu

Yahoon esitettävä oikeudelle kuinka poistetut sähköpostit on palautettuYahoo on määrätty esittämään oikeudelle tekniikan kuinka se pystyi antamaan syyttäjälle todistusaineistona poistettuja sähköpostiviestejä eräässä huumejutussa.

Yahoo on luovuttanut oikeudelle sähköpostiviestejä sekä muita lokitietoja jutussa jossa Yahoon sähköpostipalvelua, Yahoo Mailia on käytetty Brittiläisten sekä Kolumbialaisten huumerikollisten sisäisessä yhteydenpidossa.

Nyt kuitenkin syytetty, joka tuomittiin jutussa yli 20 vuoden vankeusrangaistukseen on valittanut tuomiostaan ja samalla vaatii Yahoota esittämään kuinka poistetut sähköpostiviestit saatiin syyttäjän todisteiksi.

Yahoon omissa käytännöissä kerrotaan ettei sähköposteja jotka käyttäjä on poistanut, voida palauttaa ja antaa viranomaisille mikäli käyttäjä on tyhjentänyt roskakorin.

Nyt joka tapauksessa syyttäjällä oli todisteina nämä poistetut sähköpostit joidenka piti olla poistettuja myös roskakorista.

Tuomitun puolustus yrittää tällä keinolla saada kyseiset todisteet mitätöidyksi jolloin tuomio pitäisi kumota ja tapaus viedä takaisin käsittelyyn.

Tuomari ymmärsi valituksen ja kiinnostui siitä kuinka Yahoo on viestit saanut palautettua vaikkei näin olisi pitänyt käydä ja nyt yhtiö on määrätty esittämään oikeudelle kuinka sähköpostit on pystytty palauttamaan ja luovuttamaan viranomaisille.

Yahoolla on aikaa toimittaa vastauksensa oikeudelle elokuun 31 päivään saakka.

Kuinka rikolliset hyödynsivät Yahoon Mail palvelua:

Huumerikkoliset hyödynsivät Yahoo Mailin luonnoskansiota, jossa viesti kirjoitettiin yhteistilille ja tallennettiin luonnoksiin. Toinen rikollinen kirjautui samalle tilille ja pystyi lukemaan luonnoksista löytyvän viestin ja sen jälkeen viesti poistetiin, vastaus taas tehtiin uuteen luonnokseen.

Viestiä ei siis koskaan lähetetty eteenpäin vaan se toimi ikään kuin jaettu asiakirja nykyaikaisissa pilvipalveluissa.

Tärkeä muistutus myös muille Yahoo Mailin käyttäjille:

Yahoo siis pystyy palauttamaan viestejä, varmaankin varmuuskopioistaan, vaikka toisin väittääkin.

Tämä on hyvä muistaa niiden jotka luottavat Yahoon palveluihin, sillä viestit jotka luulit poistaneesi, eivät sitä todellisuudessa näytä olevan.

LÄHDE: Betanews

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"