keskiviikko 10. elokuuta 2016

10 300 Amiga peliä pelattavana selaimessa

10 300 Amiga peliä pelattavana selaimessaInternet Archive on tuonut pelattavaksi reilusti yli 10 000 erilaista Amigalle luotua peliä pelattavaksi suoraan verkkoselaimesta käsin.

Internet Archive on viime aikoina tehnyt paljon muutakin kuin vain kopioinut verkkosivuja arkistoihinsa, viime vuoden tammikuussa palveluun ilmestyi 2 400 vanhaa DOS-peliä pelattavaksi samankaltaisella tekniikalla, DOS pelit pyörivät sivulla dosbox emulaattorin avulla.

Amigan pelit hyödyntävät Amigan vastaavaa emulaattoria nimeltä Scripted Amiga Emulatoria, SEA tuo Amigan sovellukset ja pelit selaimella toimivaan muotoon, se muuntaa emuloinnin Javascript sekä HTML5 muotoon ja esittää sisällön selaimelle. Itse peliohjelmat toimivat AROS -käyttöjärjestelmällä joka taas pyörii SEA:ssa.

Pelejä on valtavasti, yli 10 300 ja ilmeisesti lisää on jatkuvasti tulossa, jos vain niitä tuon enempää on :)

Pelilistalta löytyy muun muassa sellaiset hitit kuten Pac-Manit, Bubble Bobble, Flight Simulator II sekä Out Run vain noin muutamia mainitakseni.

Suurin osa peleistä on toki luotu Joystickille joten kaikki pelit eivät ymmärrä näppäinkomentoja ja osassa peleistä näppäinkomennot tulevat hieman jäljessä, muun muassa Pac-Manissa tämä näkyy toisinaan.

Osa peleistä vaikuttaa olevan ei interaktiivisia demoja, eli versioita joissa peliä voi vain katsella mutta ei pelata.

Internet Archiven Amiga kokoelma on kuitenkin todella hieno tapa tuoda nykynuorisolle pelit nähtäväksi ja osittain koettavaksi, näiden parissa kun vanhemmat kasvoivat ;).

Pelikokoelma löytyy ihasteltavaksi täältä.

Mukaan on saatu myös noin 1 500 erilaista Amigalle luotua sovellusta, näitä pääsee ihmettelemään vuorostaan täältä.

LÄHDE: TechCrunch

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"