maanantai 15. elokuuta 2016

Applen iOS 9.3.4 päivitys tappaa Pangu jailbreakin

Applen iOS 9.3.4 päivitys tappaa Pangu jailbreakinApple julkaisi yllättäen vielä yhden iOS 9.3 päivityksen ennen suurta kymppi päivitystään, syynä Jailbreak.

Jailbreak tai jailbreikkaaminen tarkoittaa Apple maailmassa laitteen saattamista tilaan jossa sillä voidaan suorittaa komentoja sekä ohjelmia root -oikeuksin.

Apple on suunnitellut iOS mobiilikäyttöjärjestelmänsä toimivan vain ja ainoastaan tietyllä tavalla vaikka siinä olisi potentiaalia paljon muuhunkin, täytyy muistaa että se pohjautuu kuitenkin samaan ytimeen kuin Applen työpöytäkoneissa oleva Mac OS.

Hakkerit ovat ymmärtäneet tämän potentiaalin ja avanneet jailbreak koodillaan nämä mahdollisuudet tarjoamalla sen sovelluskauppoineen muille käyttäjille maksutta. Apple ei tästä ole pitänyt ja on taistellut pitkän aikaa jailbreikkaamista vastaan, vaikka on todistetusti hyödyntänyt myös itse jailbreak yhteisöstä tulevia ideoita ja sovelluksia iOS -käyttöjärjestelmään.

Apple on jopa palkannut Jailbreak koodia kehittäneitä hakkereita työskentelemään jailbreak yhteisöä vastaan.

Joka tapauksessa viimeisin 9.3.4 päivitys korjaa käyttöjärjestelmän haavoittuvuuden, jota Kiinalainen Team Pangu hakkeriryhmittymä osasi hyödyntää siten että pystyi sen avulla lähettämään oman Jailbreak koodinsa käyttöjärjestelmään ja avaamaan järjestelmänvalvojan eli rootin oikeudet järjestelmään.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä ettei 9.3.4 versiota kannata ottaa käyttöön mikäli haluaa pystyä jailbreikkaamaan laitteensa.

Tarkkaa tietoa siitä rikkooko päivityksen asennus jo käytössä olevan jailbreikin, ei ole mutta päivitystä ei kannata varsinkaan tuolloin asentaa.

LÄHDE: SC Magazine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"