tiistai 16. elokuuta 2016

Firefoxin Linux versio tukemaan Netflixiä natiivisti

firefox_logoMozillan kehittäjät suunnittelevat tuovansa seuraavaan Firefoxin Linux versioon natiivin tuen Widevine -laajennukselle, joka tuo muun muassa Netflix tuen sellaisenaan Linuxiin.

Firefoxista ollaan poistamassa NPAPI-laajennusten tuki joten nyt kehittäjät joutuvat punnitsemaan mitä tekniikoita se haluaa tukea natiivisti ja yksi näistä näyttää olevan Widevine, jota monet maksulliset videopalvelut käyttävät sen tarjoaman kopiointisuojauksen vuoksi.

Firefoxin Windows sekä Mac OS -versiot tukevat jo Widevineä mutta Linux versio on jostain syystä laahannut perässä, tosin Widevine ei tarjoa Linuxille omaa versiotaan vaan tuki näyttää olevan vain Windowsille sekä Mac OS:lle, tämä toki lisää tiettyjä haasteita koodin saamiseksi Linuxille.

Kehittäjät pystyvät lataamaan Mac OS:lle tarkoitetun version kyllä Linuxiin mutta koska koodi tarkistaa käyttöjärjestelmän, ei se aktivoidu Linuxissa, tarkoitus olisi nyt saada käyttöjärjestelmän tarkistus pois, jolloin laajennuksen pitäisi teoriassa toimia sellaisenaan, koodi tälle on jo tehty mutta ilmeisesti ei vielä käännetty, seuraavaan beta versioon se olisi tarkoitus kuitenkin jo saada kokeiltavaksi.

Widevine halutaan tuoda jo seuraavaan Firefoxin stabiiliin Linux versioon joka kantaa versionumeroa 49.0.

Widevine tulee näkymään jatkossa selaimen Liitännäiset -välilehdessä josta sen voi myös halutessaan kytkeä pois päältä.

Widevine tulee näkymään jatkossa selaimen Liitännäiset -välilehdessä josta sen voi myös halutessaan kytkeä pois päältä.

Widevine on nykyisin Googlen omistama ja ylläpitämä.

LÄHDE: Slashdot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"