keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Mainoksia jotka näkyvät vain mainosten estäjälle? Adblock Plus tarjoaa tämän

Mainoksia jotka näkyvät vain mainosten estäjälle? Adblock Plus tarjoaa tämänAdblock Plus on yksi varhaisin ja suosituin verkkosivujen mainoksia estävä selain-liitännäinen, nyt liitännäisen ylläpidosta vastaava Eyeo GmbH, on perustanut oman mainosverkoston.

Kyse on niin sanotuista “hyväksytyistä” mainoksista jotka Adblock Plus on päästänyt aikaisemminkin läpi, erotuksena aikaisempaan on kuitenkin se että nyt Adblock Plus päästää läpi verkostossaan mukana olevat mainokset. Hyväksytyt mainokset näkyvät vain ja ainoastaan liitännäistä käyttäville, muille verkkosivun normaalit mainokset ovat edelleen esillä.

Verkkosivun omistajalle joka lähtee Eyeon uuteen “Acceptable Ads Platform” -mainosverkostoon mukaan tarjotaan kätevä työkalu jonka avulla ylläpitäjä voi ilmoittaa liitännäiselle ja mainosverkolle missä kohtaa verkkosivua haluaa liitännäisen hyväksyttyjä mainoksia näytettävän.

Mainoksista halutaan mahdollisimman hyvin verkkosivuun sopeutuvia:

Mainosverkostoon hyväksytään vain mainoksia jotka täyttävät niille vaaditut kriteerit, näihin kuuluvat muun muassa mainosten koko, mikäli mainoksessa esiintyy vilkkuvia valoja, animaatioita, automaattisesti käynnistyviä videoita ja ääniä, verkkosivun peittäviä suurennoksia, ponnahdusikkunoita tai muita häiritseviä tekijöitä, tuolloin mainosta ei myöskään hyväksytä mainosverkostoon ja Adblock Plus estää sen latauksen oletuksena.

Suositeltavia mainoksia ovat tekstipohjaiset mainokset hillityillä väreillä sekä fonteilla ja kuvapohjaisille mainoksille suositellaan sisältöä joka sopii verkkosivun ulkoasuun.

Video:

Videolla esitellään kuinka helppoa verkkosivujen ylläpitäjien on valita mainospaikat hyväksytyille mainoksille:

Eyeon ei ole vaatimassa että edes hyväksyttäviä mainoksia tarvitsisi sietää jos käyttäjä ei niin tahdo, liitännäisessä voi edelleen sulkea kaikki mainokset pois näkyviltä.

Tästä voi syttyä melkoinen sota Eyeonin ja muiden mainosverkostojen välille:

Periaatteessa järjestelmä on hyvä ja idea varsin kannatettava, mutta verkkosivujen nykyiset mainostajat saattavat olla asiasta eri mieltä, periaatteessa Adblock Plus varastaa heidän mainoksensa ja mainospaikkansa verkkosivuilta, tämä ei ole hyvä varsinkaan silloin jos korvattava mainos on etukäteen maksettu.

On hyvin todennäköistä että nykyiset mainosverkostot ja muut mainostajat tulevat lisäämään ehtoihinsa tämänlaisen toiminnan sivuilta joissa heidän mainoksiaan on esillä.

Eyeon on kuitenkin halukas työskentelemään nykyisten mainostajien kanssa jotta heidän tuottamansa mainokset päätyisivät hyväksyttäviksi, tähän on kuitenkin vielä varsin pitkä matka.

Mainosverkosto on tällä hetkellä varhaisessa beta-vaiheessa, esimerkiksi hinnastoa ei ole vielä esillä mutta Eyeon ottaa mainostuloista 30% itselleen.

Lisätietoja: Acceptable Ads Platform

LÄHDE: Lehdistötiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"