torstai 21. lokakuuta 2010

Deutsche Telekom: IPv6 kaikkiin yhteyksiin vuonna 2011

Deutsche_Telekom-logoSaksalainen teleoperaattori Deutsche Telekom aikoo siirtää kaikki sen tarjoamat xDSL –yhteydet IPv6 protokollaa noudattaviksi ensi vuoden loppuun mennessä.

Maailmalla on väitetty että nykyisin käytössä olevassa IPv4-protokollasta on loppumassa osoitteet hyvinkin pian, tästä syystä kuutosversiota on testikäytetty monissa eri verkoissa ja Telekomin mukaan testitulokset ovat olleet niin hyviä että verkon laajempi pilotointi aloitetaan vuoden 2011 puolivälissä ja jos kaikki menee hyvin niin yhtiön koko verkkoliikenne siirretään IPv6 protokollaan.

Deutsche Telekomilla uskotaan että nykyään jokainen päätelaite osaa käyttöjärjestelmästä ja merkistä riippumatta hyödyntää protokollaa joten sen ei pitäisi olla suuri uhka projektin epäonnistumiselle.

Todellisuudessa kuitenkin tilanne voi koitua ongelmalliseksi, sillä läheskään kaikki xDSL-päätelaitteet eivät tue IPv6 protokollaa eikä ne näin ollen saa verkosta osoitetta pyynnöistä huolimatta, eli yhtiön asiakkailla tulee varmasti olemaan laitepäivityksiä edessä.

Telekomilla uskotaan vakaasti että myös muut maan operaattorit tulevat ottamaan IPv6 protokollan käyttöön ensi vuoden kuluessa, joten jos siihen on uskominen laitteita tullaan päivittämään Saksassa ensivuoden aikana hurjat määrät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"