perjantai 11. helmikuuta 2011

F-Secure: Et ehkä lataa sitä ohjelmaa mitä luulet

f-secure_logoTietoturvatalo F-Secure varoittaa sen verkkoblogissaan ohjelmista jotka eivät ole sitä miltä näyttävät.

Muun muassa suositusta ilmaisesta virustorjuntaohjelma AVG;sta on liikkeellä huijausversio, ohjelma väittää nimekseen AVG Anti-Virus mutta eroaa ulkoisesti ja todellisilta toiminnoiltaan aidosta AVG Anti-Virus ohjelmista.

Huijaussovellus väittää muiden samankaltaisten ohjelmien tavoin että järjestelmästä olisi löytynyt läjäpäin viruksen saastuttamia tiedostoja vaikka todellisuudessa tiedostot ovat mitä todennäköisemmin täysin puhtaita.

Ohjelma yksinkertaisesti vain listaa tietokoneen sisältämät tiedostot ja väittää niiden olevan saastuneita tämän jälkeen ohjelma suosittelee käyttäjää ostamaan ohjelmasta maksullisen version jonka avulla tiedostojen siistiminen viruksista on mahdollista, moni peruskäyttäjä antaa helposti luottokorttinumeronsa tässä vaiheessa rikollisille.

Alla kuva huijaussovelluksesta sekä aidosta tuotteesta, niin kuin näkyy, huijaussovellus (ylempi kuva) voi helposti hämätä käyttäjää joka ei tunne alkuperäistä ohjelmaa (alempi kuva) entuudestaan.

Huijausosvellus

Aito sovellus

F-Secure suosittelee että kannattaa aina käydä ohjelmien virallisilla kotisivuilla hakemassa ilmaisversio, eikä luottaa kolmannen osapuolen lataussivustoihin.

LÄHDE: F-Secure Weblog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"