keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Suomalaisesta Facebookista löytyy nyt myös https- asetus

facebookSuomennettu Facebook tulee usein jäljessä uusien toimintojen julkaisujen kanssa.

Englannin kielinen Facebook on tarjonnut jo jonkin aikaa mahdollisuuden asettaa Facebook käynnit salatuiksi, tätä toimintoa on joutunut käännetyssä versiossa odottamaan mutta nyt se löytyy kohdasta Käyttäjätili –> Käyttäjätilin asetukset –> Käyttäjätilin turvallisuus.

Valitsemalla Käyttäjätilin turvallisuuden ja sieltä kohta “Suojattu selaaminen (https)”, voi Facebookin ja sen sisältämän liikenteen suojata ulkopuolisilta asettamalla raksin ruutuun kohdasta Selaa Facebookia salatun yhteyden (https) yli aina kuin mahdollista.

Kaikki Facebook sovellukset eivät kuitenkaan toimintoa tue ja selaimesta riippuen (lähinnä Internet Explorer) voi selain valittaa sovelluksia käyttäessä sekalaisesta liikenteestä, joka tarkoittaa sitä että sovellus haluaa lähettää tietoja salatulta sivulta salaamattomalle.

Lataa profiilisi itsellesi

Suomenkielisestä Facebookista on myös puuttunut toiminto jolla voi ladata koko Facebook profiilinsa zip-tiedostona omalle koneelleen, nyt tämä haluttu toiminto löytyy myös.

Latauksella voi varmistaa itselleen omat tiedot mikäli vaikkapa haluaa sulkea Facebook -tilinsä lopullisesti.

Profiilin latausmahdollisuus taas löytyy paikasta Käyttäjätili –> Käyttäjätilin asetukset –> Lataa tietosi –> Lisätietoja –> Lataa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"