torstai 21. heinäkuuta 2011

Google lakkauttaa suositun testauskenttänsä

googlelabsGoogle lakkauttaa Google Labs -osion. Google Labsiin kerättiin käyttäjien kokeiltavaksi Googlen työntekijöiden kehittämiä pienempiä sivuprojekteja joista saattoi myöhemmin tulla Googlen virallisia palveluita.

Google ilmoittaa Labsin lakkauttamisen syyksi yksinkertaisesti resurssien optimoinnin, Labs työkalut kun yleensä kehitetään sivuprojekteina ja näin ollen tärkeimpien palveluiden kehitys saattoi kärsiä päällekkäisistä projekteista joita juuri Labsit ovat.

Google Labsista on kuitenkin aikanaan tullut hyvinkin tärkeitä Google palveluita kuten muun muassa seuraavat: iGoogle, Google Maps, Google Dokumentit, Google syötteenlukija sekä Google ryhmät. Koska niin kovin moni hyödyllinen Google palvelu on saanut alkunsa Labsista, on hyvin vaikea ymmärtää päätöstä sulkea se.

Labsissa on tällä hetkellä 56 erilaista projektia kuten esimerkiksi Google Body Browser, Google Scribe, Fast Flip, Android App Inventor, Aardvark, Google Goggles, Google Moderator ja varsinkin kehittäjien suosiossa ollut Google Code Search.

Vielä ei ole varmaa siitä mitä Google tulee kehityksessä oleville projekteille tekemään mutta voisi uskoa että ainakin osa sovelluksista tulee päätymään Googlen palvelukirjoon jo sellaisenaan, myöskään päivämäärää sulkemiselle ei ole vielä annettu mutta siitä yhtiö lupaa ilmoittaa tarkemmin Google Labsin kotisivulla.

Sulkemispäätös ei koske palvelukohtaisia Labs toimintoja kuten Gmail Labsia tai Kalenteri Labsia, nämä Google lupaa jättää rauhaan ja jatkavansa niiden kehittämistä nykyiseen tahtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"