keskiviikko 17. elokuuta 2011

Facebook esti muut sosiaaliset palvelut, valituksia tulossa?

facebookFacebook muutti käyttöehtojaan parisen viikkoa sitten, tuolloin palvelu lisäsi käyttöehtoihin kohdan joka estää mainostamisen, linkittämisen sekä integroinnin muihin sosiaalisiin palveluihin.

Kyseessä on sovelluskehittäjille tarkoitetut ehdot ja se koskee myös Facebook Connect –palvelua jonka avulla ulkopuolisiin sivustoihin voi rekisteröityä tai kirjautua Facebook tunnuksia hyväksi käyttäen.

Eurooppalainen yhteisöpalvelu Netlog käytti Facebook Connectia yhteisöön kirjautumiseen ja rikkoi tuolloin uusia ehtoja, tämän vuoksi Facebook esti Connectin käytön Netlogista käsin.

Netlogin mukaan tästä on koitunut huomattavia ongelmia sen käyttäjäyhteisössä ja tämän vuoksi yhteisöpalvelun omistava Massive Media harkitsee vievänsä jutun E.U. komissiolle syyttäen Facebookkia kilpailulainsäädännön rikkomisesta.

Toistaiseksi esimerkiksi Suomalaiseen irc-galleriaan pääsee kirjautumaan Facebook Connectilla mutta muutos siihen saattaa tulla hyvin pian, kuten kaikkiin muihinkin sosiaalisiin palveluihin, on myös hankala määrittää mikä on sosiaalinen palvelu ja mikä tavallinen verkkosivusto, tekeekö esimerkiksi kommentointimahdollisuus sivustosta sosiaalisen palvelun?

Mikäli Massive Media vie asian komissiolle ja siellä määrätään mahdollinen sanktio tai kielto Facebookin muutoksille, tulee siitä ennakkotapaus ja jatkossa varmasti palveluiden käyttöehdot tullaan kirjoittamaan sen perusteella.

LÄHDE: Digitoday

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"