torstai 18. elokuuta 2011

HP lakkauttaa WebOS -toiminnot

WebOS laitteetEnnen kaikkea tietokoneistaan tuttu Hewlett Packard, toi vuoden alussa myyntiin Web OS –käyttöjärjestelmään pohjautuvan tabletin. Myynti ei ollut menestys ja tabletteja makaa edelleen satoja tuhansia jälleenmyyjien varastoissa.

Koska jälleenmyyjien palaute on ollut huonoa ja yksikkö on tuottanut sitä myöden tappiota, päätti HP lopettaa WebOS -toiminnot kokonaan, Tabletli eli TouchPad sekä WebOS –järjestelmää käyttävät HP;n älypuhelimet tulevat kokemaan täydellisen alasajon ainakin toistaiseksi.

HP laski TouchPadin hintaa ensiksi noin 50 dollarilla, tuolloinkaan myynti ei pahemmin noussut ja lopulta yhtiö laski kuluttajahintaa sadalla dollarilla, tällöinkään kauppa ei käynyt ja syyksi epäillään kiinnostuneiden jääneen odottamaan vielä lisää hinnan alennuksia.

Vaikka TouchPad ei ole pärjännyt markkinoilla, on koko WebOS –toimintojen alasajo kuitenkin ollut yllättävä veto, HP todella uskoi alkuvuodesta uuden käyttöjärjestelmän muuttavan tablettien Apple –vetoisia markkinoita.

TouchPadia ei ole juuri haukuttu, paitsi että sovelluskehitys WebOS –järjestelmälle on ollut kovin hidasta joka nykyisessä markkinatilanteessa on tärkein osa-alue, ohjelmistoja täytyy olla saatavilla, ei riitä että laite tai sen käyttöjärjestelmä on yksistään hyviä.

HP;lla oli suunnitelmia tuoda WebOS –käyttöjärjestelmä myös PC-tietokoneisiinsa niin sanotuksi aloituskäyttöjärjestelmäksi joka latautuu huippu nopeasti toimintavalmiiksi.

LÄHDE: Cnet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"