tiistai 25. lokakuuta 2011

Nokian Windows puhelimet julki huomenna?

nokiaworld2011Nokia World käynnistyy huomenna Lontoossa, tuolloin yhtiön on huhuttu julkaisevan ensimmäinen Nokia Windows Phone 7 –puhelin.

'Huomista tilaisuutta odotetaan kuin kuuta taivaalta, vaikka Nokia ei ole itse luvannut julkistaa tapahtumassa Windows puhelimia, ovat huhu puheet koko viikonlopun ennustaneet julkaisun tapahtuvan juuri huomenna, tapahtumavieraina kun on myös Microsoftin väkeä.

Nokia Worldin ohjelmaluettelo antaa myös vahvasti ymmärtää että päivät painottuvat Microsoftin tuotteisiin sekä uusien laitteiden esittelyyn.

Nokialla on nykyiselläänkin ainakin demo käytössä muutamia erilaisia Windows 7 Phone –puhelimia, yhtä näistä yhtiön toimitusjohtaja Stephen Elop esitteli yhtiön työntekijöille eräässä videossa.

Ensimmäisen Nokia Windowsin on epäilty pohjautuvan nykyiseen N9-puhelimeen jossa vain prosessori ja muut tekniset osat olisivat muuttuneet Microsoftin hyväksymiin spekseihin, uudessa puhelimessa epäillään olevan ainakin 1,4GHz  prosessori sekä 8MP kamera.

Windows 7 Phone –käyttöjärjestelmän saa asentaa Microsoftin luvalla vain tietyin komponentein kasattuihin puhelimiin, tämä aiheuttaa sen että myöskin kilpailevilla valmistajilla tulee olemaan tuotteet täysin samoja, kilpailun oletetaankin tapahtuvan ohjelmistopuolella, laitevalmistaja saa kuitenkin vielä päättää suuremmalti osin oman puhelimensa ulkoasun.

Suomessa LG sai myyntiin ensimmäisenä Windows  Phone 7 puhelimen LG Optimus 7;n, jota tullaan testaamaan myös IT Paukussa lähipäivien aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"