torstai 17. marraskuuta 2011

Google music avautui Yhdysvalloissa kaikkien käyttöön

googlemusiclogo Hehkutettu Googlen musiikkipalvelu Google Music on avautunut Yhdysvalloissa kaikkien halukkaiden käyttöön, aikaisemmin palvelun käyttäminen vaati kutsua joltakin jolla palvelu oli jo käytössään.

Google Music mahdollistaa 22,000 yksittäisen musiikkikappaleen lataamisen palveluun josta sitä voi kuunnella selaimesta sekä mobiililaitteista käsin, aikaisemmin Google väitti palvelun tulevan maksulliseksi latausten osalta mutta nyt yhtiö lupasi pitää palvelun maksuttomana, kuitenkaan lisätilan hankkimisesta ja sen hinnoittelusta Google ei ole vielä kertonut.

Google Music on saatavilla iOS sekä tietenkin Googlen Android –käyttöjärjestelmille, Google Musicissa käyttäjä voi valita mitä kappaleita, soittolistoja tai albumeita haluaa tallennettavan mobiililaitteensa muistiin ja mitä taas voi suoratoistaa palvelusta.

Musiikkia palveluun voi ladata joko selaimesta käsin tai erityisillä latausohjelmalla joka on saatavilla Mac OS X, Linux (Debian/Ubuntu/Fedora/openSUSE) sekä Windows –käyttöjärjestelmille.

Googlen Android markettiin tulee alue josta voi ostaa musiikkia, kaikki ostetut kappaleet ilmestyvät myös Google Music tiliin, formaatti jolla musiikki tullaan myymään on 320kbps MP3 ja hinnat tulevat olemaan 0,99 – 1,29 taalaa kappaleelta.

Google Musicissa olevaa musiikkia voidaan myös jakaa Googlen yhteisöpalvelu Google Plussaan, samoin tavoin kuin Spotifyn sisältöä voidaaan jakaa Facebookiin.

Palvelu Suomessa?

Google Music ei ole vielä saatavilla Suomessa mutta käyttämällä jotakin Proxy-sivustoa, voi selaimen naamioida olevan Yhdysvalloissa ja sitä kautta rekisteröityä palveluun.
Mobiilisovellusta ei myöskään ole saatavilla Suomessa, ainakaan Googlen Android Marketista vaan se pitää ladata puhelimeensa muita lähteitä käyttämällä, ohjelmisto tosin on Suomennettu.

Myöskään Android marketissa ei Suomen kamaralla näy musiikkihakemistoa, elokuvia, kirjoja tai äänikirjoja vaan kauppapaikka on meille pyhitetty vain Android alustan ohjelmistoille joten Suomalaisille Google Music toimii toistaiseksi vain omien ladattujen kappaleiden säilytys- sekä kuuntelupalveluna.

LÄHDE: ZDnet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"